Lifestyle

Voor de eerste keer naar een concert… Tips!

Eindelijk is het zo ver. Je gaat voor de eerste keer naar een concert! Hartstikke leuk, maar ook een tikkeltje spannend. Want je bent nog nooit naar een concert geweest. Waar moet je allemaal aan denken? Wat moet je aan? Hoe lang duurt een concert? Geen zorgen, met deze tips ben jij helemaal voorbereid!

De eerste voorbereiding die je moet treffen: leer de liedjes uit je hoofd! Deze tip geldt natuurlijk alleen als je de teksten niet al kende ;-). Ga je bijvoorbeeld naar het concert van One Direction op 3 mei? Draai de CD, zoek de lyrics op internet en zingen maar! Zo krijg je nog meer zin in het concert. De ultieme manier van voorpret!

concert

Kledingcrisis! Je gaat Louis, Niall, Liam, Zayn en Harry zien, dus je wil er tiptop uitzien. Toch is het niet aan te raden om in je strakste jurkje en je hoogste hakken naar een concert te gaan. Draag iets waar jij je fijn in voelt. Onthoud dat je een paar uur op je schoenen moet staan, dus het is belangrijk dat je comfortabele schoenen draagt waar je goed op kunt dansen. Dat geldt ook voor kleding. In een strakke jurk kun je niet zo goed bewegen. De perfecte outfit voor een concert? Skinny jeans, een tanktop en gympen of comfortabele sleehakken.

Do: Trek laagjes aan. Tijdens een concert kan het erg warm worden, en zo kun je makkelijk een vestje uittrekken. Wordt het weer kouder? Dan trek je 'm gewoon weer aan! đŸ˜‰

Tip: Ben je een beetje klein? Doe wedges aan (mits je daar goed op kunt lopen)! Zo ben je wat groter en kun je meer zien.

Maak je niet te zwaar op. Bij een concert zijn veel mensen aanwezig en sta je dicht op elkaar. Het kan erg warm worden en dan loopt je make-up snel uit. Doe daarom waterproof mascara op en gebruik eventueel een waterproof eyeliner. Zo weet je zeker dat je make-up niet uitloopt en hoef je het dus ook niet steeds te checken in een spiegeltje.

concert

Volgende probleem: wat moet je meenemen? Zorg dat je zo min mogelijk waardevolle spullen meeneemt. Het is druk tijdens een concert en veel mensen zijn wild aan het dansen en springen. Daardoor is de kans best groot dat er iets stukgaat. Neem altijd cash geld mee. Waarschijnlijk kun je er niet pinnen en als dat wel kan, dan kost het veel tijd. Een flesje drinken kun je altijd meenemen, maar bij veel concerten wordt een flesje ingenomen en weggegooid. Een belangrijke tip die je vaak vergeet: neem oordopjes mee. Als je bij de boxen staat of de muziek staat gewoon te hard, dan zijn oordopjes je redding. Het is niet zo prettig om na het concert thuis te komen met een keiharde piep in je oren.

Do: Neem zo min mogelijk mee. Je moet een paar uur staan en dan is een zware tas erg vervelend. De ideale tas is een klein uitgaanstasje, waar je alleen de belangrijkste dingen in kunt doen.

Tip: Is het concert buiten en is het warm? Neem een zonnebril mee. Een paar uur tegen de zon in kijken is niet erg fijn.

concert

De duur van het concert verschilt per artiest. Reken op maximaal twee uur. Als je een goede plek wil hebben, dan is het aan te raden om op tijd aanwezig te zijn. Bij een grote artiest staan sommige fans al 's ochtends in de rij.

Tip: Word jij een beetje zenuwachtig als je te dicht op mensen staat? Ga dan niet vooraan staan. Daar is het 't drukst. Zorg dat je aan de zijkant staat, dichtbij een deur. Als het je teveel wordt, dan kun je altijd weg.

Don't: Maak niet de hele tijd foto's en filmpjes. Je wil natuurlijk wel een aandenken en bewijs van je eerste concert, maar als je steeds een camera in je hand hebt, dan mis je veel van het concert. En dat is zonde!

concert

De allerbelangrijkste tip: geniet! Zing, dans en kijk je ogen uit. Het wordt sowieso een ervaring om nooit meer te vergeten!

concert

Wat was jouw eerste concert? Heb jij nog tips?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma

Bedankt voor je tip, Karien!