Lifestyle

Met déze 5 tips overleef je de maandag wel weer

tips-maandag

Maandagochtend is altijd weer even wennen. Je gaat met tegenzin naar je werk of naar school, maar het liefst had je nog in je bed gelegen. Met deze vijf tips kun jij een frisse start maken aan de week en is de maandag toch iets minder erg. 

1. Een gezond ontbijt

Je hebt het misschien wel vaker gehoord: ontbijten is ontzettend belangrijk. Je begint je dag goed met een gezond ontbijt. Hierdoor krijg je meer energie om de maandag door te komen. Plan ‘s ochtends wat extra tijd in om een lekker voedzaam ontbijt voor jezelf te maken. Drink een lekkere smoothie, eet wat havermout met fruit of een heerlijke avocado toast met een gebakken eitje. Zo maak je in ieder geval een goed begin aan je dag.

Lees ook:
Nog niet wakker in de ochtend? Dan moet je déze vijf dingen eens eten

2. Koffie

Een lekker bakje koffie is echt wel noodzakelijk op de maandagochtend. Je bent dan wel je bed uitgestapt, maar nu zorgen dat je ook nog wakker blijft. Je bent nog niet helemaal bijgekomen van het weekend en dat is best begrijpelijk. Die cafeïne heb jij echt wel nodig. Coffee to the rescue! Zet thuis zelf een lekkere kop koffie of ga langs bij je favoriete café voor een lekker bakkie.

3. To-do lijstje

Maak aan het begin van je dag een takenlijst met de dingen die jij vandaag gedaan wil hebben. Zo weet je wat je op deze maandag te wachten staat. Houd het wel simpel zodat jij je niet slecht gaat voelen als je niet alles hebt kunnen afmaken. Begin met drie taken die prioriteit hebben, en vul de lijst aan met overige taken die je kunt afmaken zodra je hier aan toe komt. Het is een fijn gevoel om aan het einde van de dag een afgestreepte takenlijst te zien. Dit maakt de maandag iets minder zwaar.

4. Iets leuks plannen

Regel iets leuks in de avond, zodat je overdag ergens naar toe kunt leven. Als jij op maandagavond bijvoorbeeld een leuk etentje hebt met je beste vriendin, kom jij gegarandeerd makkelijker de maandag door. Je weet dat je na een lange dag kunt relaxen en kijkt hier dan ook de hele dag naar uit. Zo vliegt de maandag een stuk sneller voorbij.

5. Avondroutine

Een goed begin van de dag begint eigenlijk al de avond van te voren. Maak je op zondagavond klaar voor de nieuwe week die komen gaat. Leg alvast je spullen klaar voor je werk/school-dag en neem bijvoorbeeld een momentje om je agenda door te nemen en bij te werken. Zo ga jij gestructureerd je week in. Opstarten op de maandagochtend wordt hiermee een stuk makkelijker.

 

Beeld: pinterest