Health

5 simpele manieren om je zomerkleurtje te behouden

vijf-manieren-zomerkleur-behouden

Heb jij er ook altijd last van dat je zomerkleurtje zo snel weggaat? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Hier zijn 5 simpele manieren om je kleur voor een langere tijd te behouden.

1. Scrubben

Zorg ervoor dat je je lichaam goed scrubt voordat je op vakantie gaat. Door dat te doen haal je de dode huidcellen weg. Daardoor laat je huid meer zon toe en blijf je het kleurtje ook voor een langere tijd houden.

2. Hydrateren

Het is belangrijk dat je huid niet uitdroogt, omdat je huidcellen dan afsterven gaat je tan juist snel weg. Gebruik daarom ook aftersun of een hydraterende bodylotion na het zonnen.

 3. Zonnebrand

Het is sowieso erg belangrijk om je in te smeren met zonnebrand en dat heeft meerdere redenen. Een van die redenen, is dat je minder snel verbrand en daardoor verschilfert je huid dus ook minder. Zo blijft je kleurtje er langer. Dus smeren, smeren en nog eens smeren!

4. Gezond eten

Door gezond te eten krijgt je huid een betere conditie. Ook is het belangrijk om veel water te drinken. Zo krijg je een betere doorbloeding, waardoor je huid ook minder droog zal worden.

 5. Niet te warm douchen en baden

Lekker opwarmen in de douche is natuurlijk heerlijk, maar het heeft ook zijn nadelen. Het zorgt ervoor dat je huid sneller droog wordt. Zoals we eerder verteld hebben wil je dat juist vermijden. Zet de kraan in dit geval dus even wat kouder.