Lifestyle

Heftig verhaal: doof geboren

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

“Ik ben een doodnormaal meisje van vijftien jaar. Op school heb ik veel vrienden en vriendinnen en ik haal goeie, maar af en toe ook minder goede cijfers. Heel normaal dus! Het enige wat ik niet kan, is horen. Ik ben namelijk doof geboren en draag dus geen gehoorapparaat. Ik heb ooit wel een gehoorapparaat gehad, maar dat heb ik toen op de grond gegooid omdat ik de geluiden erg irritant vond en ik niemand kon verstaan.

Heftig verhaal

Waarom ik doof ben geboren, weet eigenlijk niet. Ik heb er geen moeite mee, want ik weet niet beter. Ik ga gewoon op de fiets naar school en niet zoveel veel andere dove kinderen met een taxi. Ik woon in een woongroep (soort internaat) met veel andere meiden van mijn leeftijd. Zij gaan wel liever met een taxi naar school. Ik zit op een middelbare school voor dove kinderen en krijg dus in gebarentaal les. Gebarentaal is best moeilijk om te leren dus eigenlijk een groot compliment voor alle mensen die niet goed kunnen horen! Naast gewoon naar school gaan, zit ik ook nog in de leerlingenraad en organiseer ik allerlei leuke activiteiten.

Op school heb ik heel veel leuke vrienden gemaakt waarmee ik gezellig kan kletsen over mode, jongens en af en toe natuurlijk leuke roddels mee kan delen. We hebben voor sommige roddels speciale gebaren. Daarnaast ga ik graag shoppen met vriendinnen in Den Bosch en vind ik het ook heel gezellig om naar de bios te gaan en heel veel popcorn te eten. Ik heb dus best een normaal leven, vind je ook niet?

Heftig verhaal

Jullie denken vast dat dove mensen niet veel kunnen, maar zoals je ziet is dat niet waar! Ik kan alleen niks horen. Een vriendin van mij (ook doof) volgt zelfs gewoon VWO, knap hè? Ook de jongens bij mij op school zijn knap, leuk hè?

Mijn motto is: “Om je dromen waar te maken, moet je wakker worden”. Dit klinkt misschien heel raar, maar soms als ik even een dipje heb, denk ik aan dit motto en dan trek ik mezelf uit bed en ga ik weer door. Ik wil namelijk later de eerste dove advocate van Nederland worden, of de Journalistiek in gaan!

Heftig verhaal

Luister ik weleens naar Youtube? Ja, ook dat doe ik! Hoe kan dat, denk je vast. Nou, kijk maar eens snel naar deze video van mijn favo artiest Enrique Iglesias. Die jongen in dat filmpje.. Oh, zwijmel..!”

Bron beeld: weheartit