Lifestyle

10 tips om de koude winter te overleven

winter-tips

Een loopneus, knikkende knietjes en permanent koude handen... Ja, het is weer - bijna officieel op 21 dec - winter. Om deze koude wintermaanden iets dragelijker te maken, hebben we hier een paar tips om de winter te overleven. Hoe maak je bijvoorbeeld de lekkerste chocolademelk ever? En hoe draag je een sjaal op de warmste manier?

1. Koude voeten

Koude voeten? Doe een wollen zooltje in je schoenen, en die kun je heel makkelijk zelf maken. Op deze manier zullen je voetjes weer heerlijk warm worden. Weg met de wintertenen!

2. Pluisjes op je trui

eb jij ook pluisjes op jouw heerlijk warme trui? Dan is dit de oplossing! ”Scheer” de pluisjes weg met een scheermes. Je vest zal er weer gloednieuw uitzien. Handig!

3. Vicks Varup

De winter kan ons een vervelend hoestje opleveren. Maar de oplossing is simpel: smeer wat Vicks Varup op je hielen en trek er een sok over aan. Geef het 5 tot 15 minuten en weg is je hoest!

4. Warme chocomelk

Begrijp ons niet verkeerd, winter heeft vele voordelen. De grootste is misschien wel warme chocolademelk! We zijn er dol op. Schenk wat melk in een glas en doe er een lepel (of zoveel je lekker vindt) Nutella bij. Zet het glas in de magnetron en je hebt de lekkerste homemade chocolademelk! Doe er als finishing touch wat marshmallows op. Jammie!

5. Bevroren autodeur

Kun je de autodeur niet openkrijgen omdat het bevroren is? De alcohol in desinfecterende handgel zal het ijs van je slot krijgen. Zorg er alleen voor dat de gel minstens 60% alcohol bevat.

6. Koop een Snuggie

We kennen allemaal de Snuggie. Vooral in de winter moeten we er een hebben. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat een Snuggie gewoon een ”omgekeerde” badjas is? En grote kans dat jouw badjas uit veel fijner materiaal is gemaakt dan een Snuggie.

7. Geen schock krijgen

In de winter is de kans groter dat we een schok krijgen als we uit de auto stappen. Au! Hoe kun je zo’n vervelende schok voorkomen? Houd een metalen stukje van de auto vast en laat het weer los zodra je voeten de grond aanraken.

8. Hoe draag je je sjaal?

De warmste manier om je sjaal te dragen? Sla de sjaal om je nek en maak een knoop. Stop de knoop dan onder de rest van je sjaal.

9. Geen katoen

Draag liever geen katoen in de winter. Als je er namelijk in zweet, dan blijft het vochtig. Kies in de winter voor zijden, wol of synthetisch stof.

10. Warme kruik

Er is niets vervelender dan ‘s avonds in een koud bed stappen. Een goedkope en simpele oplossing is om 30 minuten voor je gaat slapen een warme kruik aan het voeteneind te leggen.

Beeld: the holiday

Must reads 👀