Lifestyle

10 tips om de winter te overleven

Een loopneus, knikkende knietjes en permanent koude handen… Ja, het is weer -bijna officieel op 21 dec- winter. Om deze koude wintermaanden iets dragelijker te maken, hebben we hier een paar tips om de winter te overleven. Hoe maak je bijvoorbeeld de lekkerste chocolademelk ever? En hoe draag je een sjaal op de warmste manier?

Tip 1

winter

Koude voeten? Doe een wollen zooltje in je schoenen, en die kun je heel makkelijk zelf maken. Op deze manier zullen je voetjes weer heerlijk warm worden. Weg met de wintertenen!

Tip 2

winter

Heb jij ook pluisjes op jouw heerlijk warme vest? Dan is dit de oplossing! ''Scheer'' de pluisjes weg met een scheermes. Je vest zal er weer gloednieuw uitzien. Handig!

Tip 3

winter

De winter kan ons een vervelend hoestje opleveren. Maar de oplossing is simpel: smeer wat Vicks Varup op je hielen en trek er een sok over aan. Geef het 5 tot 15 minuten en weg is je hoest!

Tip 4

winter

Begrijp ons niet verkeerd, winter heeft vele voordelen. De grootste is misschien wel warme chocolademelk! We zijn er dol op. Schenk wat melk in een glas en doe er een lepel (of zoveel je lekker vindt) Nutella bij. Zet het glas in de magnetron en je hebt de lekkerste homemade chocolademelk! Doe er als finishing touch wat marshmallows op. Jammie!

Tip 5

winter

Kun je de autodeur niet openkrijgen omdat het bevroren is? De alcohol in desinfecterende handgel zal het ijs van je slot krijgen. Zorg er alleen voor dat de gel minstens 60% alcohol bevat.

Tip 6

winter

We kennen allemaal de Snuggie. Vooral in de winter moeten we er een hebben. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat een Snuggie gewoon een ''omgekeerde'' badjas is? En grote kans dat jouw badjas uit veel fijner materiaal is gemaakt dan een Snuggie.

Tip 7

winter

In de winter is de kans groter dat we een schok krijgen als we uit de auto stappen. Au! Hoe kun je zo'n vervelende schok voorkomen? Houd een metalen stukje van de auto vast en laat het weer los zodra je voeten de grond aanraken.

Tip 8

winter

De warmste manier om je sjaal te dragen? Sla de sjaal om je nek en maak een knoop. Stop de knoop dan onder de rest van je sjaal.

Tip 9winter Draag liever geen katoen in de winter. Als je er namelijk in zweet, dan blijft het vochtig. Kies in de winter voor zijden, wol of synthetisch stof.   

Tip 10

winter

Er is niets vervelender dan 's avonds in een koud bed stappen. Een goedkope en simpele oplossing is om 30 minuten voor je gaat slapen een warme kruik aan het voeteneind te leggen.

Ga jij een van deze tips gebruiken?

Bron: buzzfeed

Door: Emma

Must reads 👀