Lifestyle

Hoe presenteer ik mezelf op een eerste date?

Eindelijk is het zover! Al weken kijk je hem al aan, probeer je lief te lachen en zorg jij dat je er tip top uitziet als hij in de buurt is. Al je moeite is niet voor niets geweest, want hij ziet je staan! Door al zijn moed bij elkaar te rapen heeft hij jou mee uitgevraagd, waarop jij natuurlijk koelbloedig antwoordt ‘Ja hoor.’ Terwijl je natuurlijk het liefst een gat in de lucht wil springen!

Helemaal happy vertel je dit aan je vriendinnen, je eerste date met je crush! Waar neemt hij je mee naartoe? Zal hij mij zoenen? Helemaal op een roze wolk denk jij na over deze vragen en tel jij af naar het moment. Totdat je plotseling wakker schrikt: ‘Oh nee, WAT moet ik aaaaaaaan?!’

De grote ‘wat moet ik aan’ vraag is natuurlijk niet de enige vraag waar jij nerveus van wordt. Wat moet je doen met je make-up? Zijn er bepaalde date-regels en waar moet ik rekening mee houden? Geen nood, wij bereiden je voor op je date!

eerste date

Date-regels
Laten we eerst even de ‘date-regels’ vaststellen, als de jongen je namelijk echt leuk vindt maakt het natuurlijk helemaal niet uit wat je draagt! Daarentegen is het natuurlijk wel een afknapper als jij met volle mond begint te smakken, oei!

1. Kom niet te laat!
Een van de belangrijkste dingen is dat je hem niet op je laat wachten! Natuurlijk is vijf minuutjes te laat omdat je trein vertraging had helemaal niet erg, maar laat hem geen half uur wachten omdat je een kleding-crisis hebt. Als hij dan nog op je staat te wachten heb je geluk (en dan is het een blijvertje, want dan is hij wel heel erg gek op je 😉 ).

2. Praat niet teveel over jezelf
Jullie moeten elkaar leren kennen, maar geef hem ook een kans om over zichzelf te vertellen. Het is belangrijk dat je laat zien wie je bent, door over jezelf te vertellen, maar hij moet aan het einde van de avond niet denken dat hij zelf niks kon zeggen. Als je jezelf betrapt op het bekende ‘ratelen’ stop jezelf dan en vraag eens iets aan hem.

Ook kan het voorkomen dat jullie beiden niks te vertellen hebben. Niet omdat jullie zo saai zijn, maar omdat jullie zenuwachtig zijn. Je kunt hier kijken voor allerlei gesprekstof waardoor het nooit stil zal vallen! Zo zul jij meer relaxen, hij ook en dan komt het gesprek vanzelf.

popcorn

3. Smak niet met open mond
Gaan jullie naar een restaurant of bestellen jullie popcorn in de bios? Kauw dan vooral niet met je mond open! Als jij hier wel eens last van heb, oefen dan van tevoren thuis om met mond dicht te eten. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet naar hem mag lachen tijdens het eten.

Jouw looks
Voor je looks kun je beter gewoon naturel en classy gaan, jongens houden van het feit dat ze je echt kunnen zien. Je hoeft je dus niet te verstoppen achter je foundation, je bent al mooi genoeg!

Naturel make-up
Zoals we al zeiden, ga lekker naturel. Je kan een beetje BB Cream aanbrengen, maar zorg dat je geen lagen foundation op je gezicht hebt zitten. Trek een mooie eyeliner en krul je wimpers maximaal, daarmee zul je hem zeker verleiden!

‘Normale kleding’
Ga ‘normaal’ naar je eerste date, dat betekent niet teveel frutseltjes. Jongens houden meestal niet van fashion, dus de hippe items kunnen in je kast blijven. Hij vindt jou al genoeg in je jeans met een simpel, maar ontzettend mooi shirtje.

vuurwerk

Geen eerste date thuis
Wordt je als eerste date bij een jongen thuis uitgenodigd? Vraag dan aan hem of jullie de eerste date ergens anders kunnen doorbrengen. Wie weet heeft hij namelijk geen interesse in daten en wil hij je alleen maar voor een keertje gebruiken. Dat moeten we natuurlijk niet hebben! Als hij je thuis uitnodigt hoeft je niet meteen te schrikken, sommige jongens denken daar nou gewoon niet zo goed over na en vinden het net zo leuk om gewoon een filmpje thuis te kijken. Het is toch wel belangrijk dat jij daar even achter komt!

Is hij daadwerkelijk in je geïnteresseerd en wil hij gewoon wat privacy zodat hij je beter kan leren kennen als hij voor je kookt, super leuk! Houd er dan wel rekening mee, ook al ben je bij hem thuis (of misschien bij jou thuis), trek geen joggingbroek aan! Je wilt hem natuurlijk niet het idee geven alsof je het niet zo serieus neemt.

Voor meer first-date tips kijk je even hier!

handje vast

Hoe heb jij jouw eerste date overleeft?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske