Lifestyle

Girls Issues: Hoe kan ik gezond snacken?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag beantwoorden we de vraag van Lezeres Lieke die zich afvraagt hoe ze op school gezond kan snacken.

Hoi Girlscene,

Zoals jullie al als voorbeeld gaven in de oproep vroeg ik me af hoe je nu gezond kunt snacken? Vooral omdat ik ‘s middags vaak lang op school zit en toch iets gezonds wil snacken (wat dus ook makkelijk is om mee te nemen). Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen 🙂

Groetjes, Lieke

girls issues

Hi Lieke,

We kennen jouw probleem (helaas). Lange dagen op school (in ons geval: kantoor) en niets (gezonds) te snacken. Op de redactie grijpen we dan al snel naar een zak kruidnoten, een reep chocola, ijsjes… Zelfs de keelsnoepjes zijn niet veilig op het moment dat op de redactie de "TREK" uitbreekt. Don’t do as we do, al die suikers doen niet anders dan nog een TREK-aanval creëren. Veel beter is om gezond te snacken. Maar hoe doe je dat op school?

Fruit is ALTIJD een goed idee. Zorg dat je altijd een lekker banaantje, mandarijntje, appeltje of peertje in je tas hebt zitten. Maar we kunnen ons ook heel erg goed voorstellen dat alleen fruit niet genoeg is, dat probleem kennen we namelijk ook al. Als wij een peer op hebben denken we, OK, en nu het volgende…

girls issues

Wat dacht je van Hummus met volkorencrackertjes. Hummus is meestal gemaakt van kikkererwten met sesam en olijfolie. Je kunt dit zelf maken in de blender, of een bakje in de supermarkt halen. In Hummus zitten heel veel proteïnen en hier ga je lekker vol van zitten, in combinatie met volkoren crackers (koolhydraten) heb jij je honger/trek wel weer een paar uurtjes gestild. Voor de afwisseling zou je de Hummus ook kunnen eten met rauwkost en de Hummus dus eigenlijk als dip gebruiken.

Hummus niet jouw ding? Wat dacht je van een lekkere granolabar. Die koop je gewoon bij de supermarkt. Bijvoorbeeld van Eat Natural of Zonnatura. Je kunt de Granola Bar’s ook zelf maken. Dat is niet alleen leuk (en makkelijk) om te doen, je weet op die manier precies wat er in je reep gaat. In repen uit de supermarkt wil nog wel eens een grote hoeveelheid suiker en conserveringsmiddelen zitten en het ging natuurlijk om GEZOND snacken. Girlscene’s Annemerel maakte afgelopen zomer DEZE granola bar’s en die waren heel erg lekker. En als Annemerel het kan, dan kan iedereen het.
Eetsmakelijk!

girls issues

Liefs,
Girlscene

Door de Redactie