Lifestyle

Zo sta jij het mooist op de foto

Sommige lucky ladies staan zelfs met uitgelopen mascara en verregend haar als een model op de foto. De meeste meiden hebben niet zoveel geluk. Maar met deze simpele tips weet jij hoe je op de foto kan staan à la Doutzen Kroes en hoef je nooit meer een foto te ‘untaggen’ op Facebook!

Zo sta jij het mooist op de foto

– Red carpet pose
Hollywoodsterren weten natuurlijk alles van goed op de foto staan. Probeer daarom deze klassieke (en flatterende!) red carpet pose. Oefen het eerst in de spiegel:
1. Draai je heupen ongeveer 45 graden van de camera af
2. Leun met gewicht op je hielen
3. Kruis een been over de andere en zorg dat je voeten gericht zijn naar de camera. Knik je knie een beetje zodat het er niet stijf uitziet
4. Leg eventueel je hand(en) op je heup(en)
5. Vergeet niet te lachen!

– Ontspan je gezicht
Je staat al gauw wat ‘nep’ op de foto. Dat komt vaak doordat je gezicht zo gespannen is. Dus, voel jij je wenkbrauw omhoog trekken? Knijp jij een oog een beetje dicht? Sluit je ogen, doe je lippen weer in de ‘normale stand’ en ontspan en gezicht. Tel tot drie en cheeeese!

– ‘Smize’
Niet lachen op een foto kan heel mooi zijn. Dat wil niet zeggen dat jij er meteen chagrijnig opstaat. Integendeel! Je kunt namelijk ‘smizen’: smile with your eyes. Deze term is bedacht door topmodel Tyra Banks en zij weet waar ze over praat! Hoe moet je smizen? Denk aan iets leuks (bijvoorbeeld aan je crush of het vooruitzicht van vakantie) en het komt vanzelf. Het is aan te raden om dit een paar keer voor de spiegel te oefenen.
selfie

– Sta rechtop
Je kunt je een beetje ongemakkelijk voelen als je op de foto moet. Je hebt dan de neiging om een beetje krom te gaan staan. Maar dit zal zeker niet in een mooie foto resulteren. Sta rechtop en rock de foto! Hoe doe je dat? Doe je schouders naar achter, borst naar voren en houd je buik in. Hoe betere houding je hebt, hoe mooier jij op de foto staat. Lukt het niet helemaal? Beeld je in dat je een ballerina bent en je zal meteen een mooie houding aannemen.

– Lach!
Nee, hiermee bedoelen we natuurlijk niet de fake smile. Zorg dat je plezier hebt tijdens het maken van foto’s. Begin met geforceerd lachen. Je zal zien dat het jou/jullie vanzelf echt aan het lachen maakt. Maak dan de foto! Deze foto zal een echte keeper zijn.

Bron: glamour, realbuzz, marieclaire, wehearit, reporters

Beeld: iStock