Lifestyle

Geen vriendinnen meer… Wat nu?

Jarenlang waren jullie de dikste vriendinnen. Jullie deden alles samen. Samen naar de film, shoppen of een gezellige sleepover met veel films en snoep. Als jullie niet bij elkaar waren, dan hadden jullie wel contact via de telefoon. Maar opeens praat ze niet meer tegen je… Wat nu?

We weten allemaal dat vriendschap hartstikke belangrijk is. Vriendinnen houden je gezelschap, troosten je en houden van je. Daarom is dit een lastige situatie. Jij en je BFF brachten veel tijd met elkaar door en nu is dat opeens voorbij. Ze reageert niet meer en nu zijn jullie eigenlijk geen vriendinnen meer…

bff

Heb je iets fout gedaan?
Vraag je eerst af of je iets fout hebt gedaan. En wees eerlijk! Heb je iets gedaan wat haar boos kan maken? Zo ja, fix het! Fouten maken doet iedereen. Geef haar wel even de ruimte om boos te zijn (twee of drie dagen). Bied daarna je excuses aan. Zo makkelijk is dat.

Wil ze je niet vergeven? Of heb jij niks gedaan
Soms groei je gewoon uit elkaar. Uit elkaar groeien is heel verwarrend en je kan je daardoor heel eenzaam voelen. Eerst hadden jullie dezelfde vrienden, interesses en plekken om naar toe te gaan, maar naarmate iedereen ouder wordt, kan dit allemaal veranderen. Misschien merk je dat jullie wat andere interesses hebben gekregen (zij is gek op sporten, maar jij houdt meer van mode), of dat een van jullie een vriendje heeft gekregen waardoor jullie minder met elkaar omgaan. Natuurlijk hoeven deze veranderingen niet per se een 'break-up' te betekenen, maar het kan wel een reden zijn waarom ze niet meer met je wil praten en je helpen accepteren dat de vriendschap over is.

bff

Misschien is het geen break-up, maar gewoon een break. Soms zijn er wat spanningen in een vriendschap en dan kan het juist goed zijn om een kleine pauze te houden. Zijn jullie al super lang vriendinnen? Dan is zij vast een waardevolle vriendin van je (geweest). Geef je vriendin wat ruimte en laat haar vanzelf weer contact met je zoeken als zij daar klaar voor is. Daarna is het aan te raden om het even uit te praten om een echte frisse start te kunnen maken.

Het kan ook zijn dat je erachter komt dat zij eigenlijk helemaal geen goede vriendin voor je was. Dat is pijnlijk. Maar pijnlijke dingen kunnen ons veel leren en daardoor kunnen we groeien. Soms is het tijd voor nieuwe vriendinnen. Misschien heb je dan wel geen BFF meer in de klas, maar ontdek jij dat er een super leuk meisje bij jou in de straat woont!

bff

Want eigenlijk zit het zo: als je echt niks gedaan hebt, of zij weigert je te vergeven, let it go. Dan is ze het ook niet waard. Het is vermoeiend om haar jou aardig te laten vinden. Omring jezelf met mensen die van je houden, je steunen en echt voor jou gaan.

Natuurlijk voelen wij girls zelf goed aan wat we moeten doen. Doe daarom wat je hart je ingeeft en zie dit artikel als ondersteuning 🙂

Heb jij wel eens te maken gehad met een BFF break-up?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma