Real life

Girls Issues #38: ‘Ik kan mijn vriend niet vertrouwen’

girls-issues-38

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues.

Girls Issues: ‘Ik kan mijn vriend niet vertrouwen’

Merel (19) geeft aan dat ze haar vriend niet kan vertrouwen.

Hoi Girlscene,

Al 4 jaar lang heb ik een super leuk vriendje. Het ging allemaal goed tot ik erachter kwam dat hij 2 jaar geleden vreemdging. Het is toen ook even uit geweest, omdat hij dat wilde. Ik zat hier echt verschrikkelijk mee, toch heb ik hem (na hard te laten vechten voor me) wel terug genomen. Nu zijn we 2 jaar verder en ben ik eigenlijk nog steeds heel erg gek op hem. Helaas vertrouw ik hem nog steeds niet. 

We hebben een leuke vriendengroep, waar we samen elk weekend heen gaan. Als we bij onze vrienden groep zijn doet hij vaak ook heel erg anders. Hij doet stoer en gedraagt zich lomp tegenover mij en scheldt me soms ook uit. Terwijl ik dan alleen iets wil zeggen of helemaal niets doe, als ik iets zeg negeert hij me ook vaak. Ook zijn een aantal jongens uit die vriendengroep (die ook een vriendin hebben) ook vreemdgegaan en hun vriendinnen weten het niet.

Daarom weet ik ook niet of mijn vriend niets doet als hij alleen is. Zijn vrienden zouden hem aansporen om het gewoon te doen en dan niets te zeggen. Ze zitten ook altijd tegen hem over andere meisjes te praten. Ik durf hem echt niet alleen te laten dus ga ik altijd maar mee (ook als ik echt totaal geen zin heb).

De laatste paar keer dat we uit zijn geweest, zei hij elke keer dat hij het vroeger leuker vond toen ze nog geen vriendinnen hadden en dat hij niet meer uit wil met ons, hij wil alles zonder de meiden doen. Daar sta ik dan gewoon bij, hij zet me vaak echt voor schut bij iedereen. Ik zeg dan meestal niets, dat doe ik wel als we later thuis zijn. Ik vind het namelijk niet leuk om boos op hem te worden waar zijn vrienden bij zijn.

Mijn vriend is een knappe jongen en krijgt daarom ook veel aandacht. Hij kijkt zelf ook altijd z’n ogen uit naar andere meiden als ik erbij ben, wat niet altijd echt leuk is. Hij liegt ook heel vaak tegen me, dan kom ik er via zijn vrienden achter dat hij heeft gelogen en blijft hij nog glashard tegen me liegen.

Ik heb het er wel eens met hem over gehad, maar eerlijk gezegd trekt hij zich er niet zoveel van aan, hij weet gewoon dat ik toch wel weer achter hem aan loop. Ik zit er echt heel erg mee en weet niet zo goed meer wat ik moet doen, want ik wil hem echt niet kwijt. En geloof me, praten helpt echt niet, hij wordt dan snel boos of vindt het goed en doet er later niets mee. Elke keer ben ik weer blij als het weekend over is en dat er geen leuk meisje op z’n pad is gekomen en dat we nog bij elkaar zijn.

Ik lijk wel een verschrikkelijke zeur, maar hoop echt dat jullie advies voor me hebben. Alsjeblieft kunnen jullie me helpen!!

Liefs, 
Merel

Lees ook:
Girls Issues #37: ‘Mijn vriendin liegt over alles’

Lieve Merel,

We zouden het liefste gillen “dumpen die jongen!”, zo op papier lijkt het een afschuwelijke vriend. Maar wij hebben ook genoeg “foute” vriendjes gehad, om te weten dat het niet zo makkelijk gaat.

Maar hoe hij jou behandelt, dat is echt ontzettend gemeen. Hij doet lekker waar hij zelf zin in heeft en neemt jou voor lief. Geloof ons, het is echt niet normaal als je vriend zich zo gedraagt. Sorry dat we het zeggen, maar in het bijzijn van zijn vrienden behandelt hij jou als een hoop stront. Hij zou blij moeten zijn dat jij ieder weekend met hem meegaat, in plaats van dat ie jou in verlegenheid brengt en zegt dat hij niet meer met de meiden uit wilt.

Waarschijnlijk heeft het iets met zijn leeftijd te maken, maar als jullie al vier jaar samen zijn lijkt het ons dat hij al wel (bijna) volwassen is. Dan mag ie zich ook wel een keer volwassen gaan gedragen. Deze stoerdoenerij is kinderachtig en sneu.

Normaal zeggen we het liefst “praat erover” maar wij hebben zo’n vermoeden dat hij zegt dat ie zal veranderen en het vervolgens niet doet. Of erger nog, dat ie zegt dat hij “nu eenmaal zo is”.

Als je hem niet direct wilt dumpen, ga dan voor jezelf na, hoe vaak ben jij gelukkig?! Hou een klein dagboekje bij en schrijf daarin iedere dag of het een goede of een slechte dag was. Heeft hij jou vandaag gelukkig gemaakt, en zo ja waarmee?! Of heeft hij je juist aan het huilen gemaakt. Bekijk na een paar weken wat de stand is. Maakt hij jou alleen ongelukkig op vrijdag- en zaterdagavond, of heb jij er de rest van de week ook last van (omdat je je dan bijvoorbeeld al zorgen maakt over het weekend dat komen gaat).

Nu denk je misschien, het uitmaken?! OMG! Dat is het einde van mijn leven! Ik kan niet zonder hem?! Geloof ons, dat gevoel hebben wij ook gehad toen we onze kikkers de laan uit wezen. De eerste drie dagen zullen een hel zijn, de eerste week waarschijnlijk wel… De eerste maand zul je misschien zelfs meerdere keren in huilen uitbarsten, maar geloof ons, het komt goed. Echt waar. Uiteindelijk zal je iemand ontmoeten die jou wel respecteert en behandelt zoals jij behandeld zou moeten worden.

Wees sterk, kies voor jezelf. You deserve it!

Liefs,
Girlscene

———————————–

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.