Lifestyle

Trust issues, help

Eindelijk heb je weer een relatie! Met een hele leuke jongen en je bent hartstikke verliefd op hem. Je vorige verkering liep helaas iets minder goed af. Je ex was namelijk vreemdgegaan. Je bent stapelgek op je vriendje, maar je kan 'm maar niet vertrouwen… Help!

Natuurlijk zijn er jongens die je niet kunt vertrouwen. We weten dat het misschien niet zo voelt en we begrijpen waarom je je zo voelt, maar je kan zoiets niet op elke jongen betrekken. Het is een actie van een jongen. Trust issues zijn super vervelend. Als je door iemand bedrogen bent, dan is het moeilijk om daar overheen te komen. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is.

trust

Het is begrijpelijk dat je door die ervaring het gevoel hebt dat niemand te vertrouwen is. Maar het zit zo: niet elke jongen is zoals je ex. Niet elke jongen zal vreemdgaan. Het is makkelijk om te denken dat iedereen vreemdgaat, ook door wat je allemaal op websites leest en op televisie ziet. Maar het is heel belangrijk dat jij je realiseert dat niet elke jongen je achter je rug om bedriegt en je vertrouwen beschaamt.

trust

Het is waar dat veel relaties in liefdesverdriet eindigen en de kans dat een jongen vreemdgaat of je bedriegt is altijd aanwezig. Misschien is dat ook wel het moeilijkste aan een relatie: jezelf openstellen voor iemand, met de kans dat je pijn gedaan wordt. Maar als je het nooit probeert, zal je het ook nooit weten! Als je niemand ooit een kans geeft en ervan uitgaat dat hij je zal bedriegen, dan doe jij jezelf al vanaf het begin pijn.

trust

Zoals eerder gezegd, trust issues zijn vervelend en moeilijk om overheen te komen. Daarom is het belangrijk om rustig aan te doen. Iemand honderd procent vertrouwen vanaf het begin is echt niet nodig (en ook niet goed), want iemand moet altijd je vertrouwen verdienen. We kunnen je niet beloven dat een jongen je nooit zal bedriegen, maar we kunnen wel zeggen dat niet iedere jongen zal vreemdgaan.

trust

Het beste wat je kan doen, is om het rustig aan te doen. Begin niet aan een relatie als je al meteen denkt dat hij vreemd zal gaan. Het is prima om eerst een beetje op je hoede te zijn, maar op gegeven moment moet je jezelf echt openstellen voor hem. Zorg er gewoon voor dat je maar een paar lucky boys de kans geeft om met jou te zijn! 🙂

trust

Heb jij ook wel eens trust issues? Heb jij nog tips?

Door: Emma

Bron: Weheartit