Lifestyle

Groene vingers: van planten tot verzorgen!

Plantjes zijn multifunctioneel, ze fleuren de boel meer op, zijn de perfecte huisaccessoires en ze geven een concentratie boost door de gezonde lucht die er vanaf komt. Toch kan het nog best wel eens moeilijk zijn om de plantjes te laten leven. Speciaal voor mensen die geen groene vingers hebben: makkelijke plantjes & tips om ze te onderhouden!

plantje

Hoe verzorg je plantjes?
Iedere plant heeft een andere verzorging nodig. Zo heeft de ene plant elke dag water nodig en de andere plant maar een keer per week. Deze informatie krijg je meestal als je de plant krijgt. Zo zijn er ook bepaalde plekken waar je het plantje moet zetten, sommige kunnen namelijk niet tegen direct zonlicht terwijl de andere daar wel tegen kan. Koop jij dus een plantje, zorg er dan voor dat jij het kaartje goed bewaard. Als er geen kaartje bij zit moet je het even vragen aan de man/vrouw die je het plantje verkoopt.

De grootste ‘fout’ die eigenlijk wordt gemaakt is het verdrinken van de plant, dit gebeurt namelijk al redelijk ‘snel’. De meeste plantjes hebben maar een keer per week water nodig. Geef je meer water, dan verdrinken ze en gaan ze ook dood. Dan heb je er eigenlijk gewoon té goed voor gezorgd!

Ik heb geen groene vingers!
Heb jij geen groene vingers? Geen probleem! Er zijn namelijk een hoop leuke plantjes die zelfs iemand met anti-groene-vingers maanden laat leven.

sedum burrito

De Sedum burrito
Dit vetplantje is een plantje dat bijna geen water nodig heeft, perfect dus voor de mensen die weinig tijd hebben of het vaak vergeten. Ook maakt het niet uit waar je ze neerzet, zelfs in de brandende zon voor het raam blijven ze mooi. Deze plant heeft alleen een regel: geeft het niet te veel water.

Dit is een erg leuk plantje met een vrolijke uitstraling. Stop het in een felgekleurde pot en zet het bij het raam of op je bureau. Hartstikke leuk! De plant is verkrijgbaar bij de bloemenzaak bij jou in de buurt.

orchidee

De orchidee
De orchidee is ook heel erg makkelijk te onderhouden en daarom ook erg populair. Deze hele mooie plant is een echte must-have en ook nog eens een super fashionable woonaccessoire die je in veel kamers tegenkomt. Af en toe een beetje water en deze plant blijft maanden leven. Zelfs als de bloemen er af zijn gevallen hoef je alleen even de bloemstengel af te knippen en het plantje zal weer gaan groeien. Hier moet je wel een klein beetje geduld voor hebben, het duurt een aantal weken. Deze plant is o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn en de bloemenzaak bij jou in de buurt.

ikea
Dit plantje is ook te koop bij de Ikea in verschillende kleuren. Dus als je toevallig een keertje voor je kamer gaat shoppen, kun je er meteen een leuke plant bij uitzoeken ;-)!

ikea plant

Spathiphyllum Alana
Deze ‘onverwoestbare’ bloem koop ik, Jitske, bij de Ikea. Ik weet niet hoe het kan, maar dit plantje overleeft echt alles! Na twee weken vakantie en zonder water lag dit plantje bijna bruin verspreid over mijn tafel. Na een beetje water en wat geduld kwam dit plantje weer helemaal tot leven. Dit plantje is mijn grootste aanrader voor iemand die geen groene vingers heeft, want iedere keer als de plant een beetje gaat hangen, komt hij gewoon weer overeind na een beetje water.

plantje

Alocasia Plant
Dit plantje is verkrijgbaar bij sommige filialen van de Albert Heijn en is ook een hele sterke plant. Dit plantje ziet er niet alleen heel bijzonder uit, maar houdt het ook nog eens heel lang vol. Een fijn plantje dus!

cactus

Cactus!
Natuurlijk hebben we ook nog de cactus. Dit plantje is gewend om in de woestijn te leven, dus heeft ook weinig water nodig. Hij blijft het er ook erg lang leuk uitzien. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten, zoals een bolletje, stengels en andere leuke vormen. Deze zijn ook te koop bij Ikea, Albert Heijn en de bloemenzaak bij jou in de buurt.

cactus
Doe het plantje in een leuke pot en het ziet er meteen een stuk leuker uit! Ook deze potjes zijn te koop bij Ikea.

Kunstplantjes
Lukt het toch echt niet om de planten op tijd water te geven? Geen nood, tegenwoordig hebben ze ook hele mooie nepplanten waarvan je niet eens kan zien dat ze nep zijn. Ideaal dus! Deze plantjes vind je bij de Xenos en Ikea, maar zijn op veel plaatsen te koop. Zet ze in een leuke felle pot of eentje met een leuke print voor een leuke uitstraling.

Hier een aantal leuke kunstplanten!

nepplantje
Deze vrolijke plant hangt mooi over een leuke pot heen. Te koop bij Ikea, prijs € 5,99.

orchidee
Liever een nep orchidee? Dat kan ook! Te koop bij Ikea, prijs € 6,99.

lavendel
Je kunt de lavendel bijna ruiken! Te koop bij Heine, prijs € 19,95

Verder zijn er nog hele leuke kunstplanten bij de Action en de Xenos, hier konden we helaas geen foto's van vinden…

Heb jij nog tips voor makkelijk onderhoudbare planten?

Bron: Tuinadvies.de, Takeawaytrends.nl, Ikea & Kamerplant.com
Bron beeld: Hudson Elliott, Take away trends, Weheartit & Ikea

Door: Jitske

Inspireer andere Girlscene lezeressen in Pinbook