Lifestyle

Heftig verhaal: “Ik raakte als moslima zwanger”

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

”Ik ben een moslima meisje van 15 jaar en wil graag mijn verhaal met jullie delen. Wat ik allemaal gedaan heb en meegemaakt heb is heel erg voor een moslima, maar toch is het gebeurd.”

Verkering
“Mijn beste vriendin en ik gingen stappen (dat deed ik ook stiekem, met een smoes) en ik leerde een leuke jongen kennen. Hij was ietsje ouder, maar echt heel leuk! We wisselden onze MSN en telefoonnummer uit. We spraken elkaar en al snel gingen we afspreken. Het was erg leuk en gezellig. Na een tijdje hadden we verkering en waren we erg gelukkig. Na een half jaar kregen we seks (wat helemaal niet mag). We deden het altijd veilig en het was goed. Na een tijdje wilde hij het zonder condoom doen en ik accepteerde het. Maar das was heel erg dom van mij…”

Abortus
“Op een dag werd ik namelijk ook niet meer ongesteld. Ik schrok er enorm van. Zwanger? Nee, dat kan niet. Ik geloofde het niet. Ik wilde gewoon geen test doen, omdat ik het niet kon geloven. Ik dacht: “Door een keertje onveilig seks te hebben kan je toch niet zwanger raken?” Toch besloot ik een test te doen. En ja hoor; ik was zwanger. Snel belde ik een abortuskliniek op en maakte een afspraak. Helaas wist mijn vriend hier niks van en nu nog steeds niet. Toen ik de afspraak had gemaakt was ik al een beetje opgelucht. Alles zou anoniem gedaan worden en gratis. Tot de dag van de behandeling moest ik een paar keer overgeven en ik voelde me erg ziek. Mijn ouders merkten niks. Maar ik voelde me erg schuldig en slecht.”

Familie
“Op de dag van de behandeling was ik erg bang en nerveus. Toen de behandeling klaar was, voelde ik me erg leeg en verdrietig. Ik had de echo daarvoor gezien en was vier weken zwanger. Die avond moest ik erg huilen en had best wel spijt. Maar ja… Wat kon ik doen? Ik ben een moslima en ik kan mijn familie zoiets niet aandoen. Ik heb het niet kunnen vertellen aan mijn vriend omdat ik hem geen pijn wil doen. Sinds de zwangerschap gebruik ik de pil en gaat alles goed.”

Concentratie
“Dames, ik wil jullie met mijn verhaal laten weten: Doe het NOOIT onveilig! Ik heb een zware tijd gehad. Ik kon me niet concentreren op school, ik kon niet werken, ik had elke dag en elke seconde stress. Ook omdat het zo erg is wat ik heb gedaan. Ik heb iets weggehaald wat een ziel had. Soms denk ik wel eens: ”Als ik het niet weg had laten halen, was ik nu vier maanden zwanger”. Die gedachtes heb ik vaak, dan word ik erg verdrietig en krijg ik steken in mijn hart. Ik heb het nooit meer onveilig gedaan en zal dat zeker niet meer doen! Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.”

Beeld: Unsplash