Lifestyle

Wanneer zeg je ‘Ik hou van je’?

Je hebt al enige tijd verkering met de liefste, leukste, slimste, grappigste en knapste jongen op de wereld. Je hebt er goed over nagedacht en eigenlijk weet je het wel zeker. Je houdt van hem. Maar je wil wel dat hij er ook klaar voor is en dat jullie het niet overhaasten. Maar wanneer is het goede moment?

Je houdt van hem. Je hebt er lang over nagedacht en de tijd genomen om je gevoelens goed uit te zoeken. Maar je weet niet zeker of hij ook klaar is voor het 'ik hou van je'-moment. Je wil het niet overhaasten, maar je kan ook niet veranderen wat je voor hem voelt. Verder is het natuurlijk hartstikke eng. Wat als hij niet hetzelfde voor jou voelt? Is het te snel? Moet je wachten om het te vertellen? Of moet hij het als eerst zeggen? Help!

Voor veel mensen zijn deze vier woordjes een big deal. En dat is het ook. Want soms wordt het ook 'zomaar' gezegd, terwijl deze woorden heel veel betekenen. Er is niets mis met het rustig aan doen. Het is goed dat je er goed over na hebt gedacht zodat je zeker weet dat je niks overhaast en niks doet waar je nog niet klaar voor bent.

love

Het is begrijpelijk dat je bang bent voor de reactie van je vriend. Het is heel normaal om zenuwachtig te zijn als je 'ik hou van je' wil zeggen. Maar als je echt van je vriendje houdt, dan moet je het hem vertellen. Dat betekent niet dat je het meteen moet 'uitspugen' nadat je dit hebt gelezen. Als je een keer met hem bent en de timing goed voelt, zeg het dan! Het inhouden zal niemand helpen en het uitstellen zal je alleen maar zenuwachtiger maken.

Als je echt zo nerveus bent, dat je er bijvoorbeeld misselijk van wordt, forceer het dan niet. Zoals gezegd; er is niks mis mee om het rustig aan te doen. Het klinkt afgezaagd, maar als het goed is, dan zal het vanzelf goedkomen.

love

Wat als hij het niet terug zegt? Tja, daar kun je niet zoveel aan doen. Maar let op dat je niet te erg schrikt. Dat hij het niet meteen terug zegt, wil niet betekenen dat hij het nooit zal zeggen of dat hij niet om je geeft. Sommige mensen hebben tijd nodig voordat ze zich goed voelen om 'ik hou van je' te zeggen.

Maar als hij er zo van schrikt dat hij je bijvoorbeeld wegduwt, dan is het een ander verhaal. Als hij echt om je geeft, dan zal hij het niet uitmaken. Als hij zo schrikt van deze woorden, dan verdient hij jou niet en dan zal hij waarschijnlijk niet toe zijn aan een relatie.

love

Dit artikel is bedoelt als 'richtlijn'. Zoals gezegd: als het goed zit, dan zal het vanzelf goedkomen. Volg je hart 🙂

love

Herken jij dit? Of hoe was jouw 'ik hou van je'-moment?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma