Lifestyle

Sex killers: libido verlagend voedsel

Sex is niet alleen leuk, het is ook goed voor je lichaam. Je wordt er vrolijk van, het is goed voor je gezondheid en goed voor je relatie. Je hebt dan vast weleens gehoord over producten die libido verhogend zijn. Oesters, kreeft en chocola zijn hier een voorbeeld van. Maar er zijn ook een hoop etenswaren waardoor je minder zin krijgt in sex. Benieuwd welke producten dat zijn? Lees snel verder.

Gefrituurd voedsel
Dat gefrituurd eten zoals patat en kroketten slecht zijn voor je gezondheid, dat is niks nieuws. Maar er is nog een belangrijke reden om deze vette dingen te laten staan: de transvetten in deze producten zorgen ervoor dat je minder zin krijgt in sex. De transvetten tasten niet alleen het testosteron aan, het zorgt er ook voor dat de kwaliteit van de sperma bij mannen minder wordt.

sex killer

Alcohol
Een drankje of twee kan je wat losser maken tijdens een avondje stappen, maar als je regelmatig drinkt zorgt dat ervoor dat er een chemische reactie in het lichaam wordt veroorzaakt. Alcohol beschadigt namelijk het zenuwenstelsel en het onderdrukt de productie van testosteron. En nog een andere belangrijke reden: die ene cocktail zorgt er misschien wel voor dat je op die knappe man in de kroeg afstapt, als het daadwerkelijk op sex aankomt, maakt drank je veel minder gevoelig en slaperig.

sex killer

Mint
Als je verstandig dacht te zijn om op mint te kauwen voor de slechte adem, helaas! Mint produceert namelijk menthol, wat een afremmend effect heeft op het lichaam en de seksdrive. Wil je toch iets voor de slechte adem? Dan kan je beter op gember kauwen. Gember zorgt namelijk wél voor een positief effect op het lichaam en dat je zin krijgt in sex.

sex killer

Koffie
Koffie mag dan wel een goed begin van je dag zijn, het heeft zeker geen goede invloed op de nacht. Cafeïne kan ervoor zorgen dat het lichaam stress krijgt. Dit stresshormoon zorgt er dan weer voor dat er een schommeling van de hormoonhuishouding ontstaat. Kijk uit dus met koffiedrinken in de avond ;).

sex killer

Havermout
Start jij ook je dag met een grote kom havermout? Misschien moet je toch maar overwegen om met een ander product te ontbijten. Havermout zorgt er namelijk voor dat er minder serotonine vrijkomt. Door serotonine zorgt er onder andere voor dat je meer zin krijgt in sex.

sex killer

Soja
We willen natuurlijk dat onze vriendjes gezond eten. Maar als ze te veel soja producten eten, is dat niet goed voor hun seksdrive. Soja bevat namelijk fyto-oestrogenen wat niet goed gaat met het mannelijke sekshormoon.

sex killer

Eet jij veel van deze sex killers?

Bron beeld: We Heart It

Door: Quirine Smit

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀