Lifestyle

Hoe word jij een ochtendmens?

Of je nou een ochtendmens bent of niet, iedereen heeft weleens moeite om 's ochtends vroeg op te staan. Zeker als je tot laat aan het werk bent geweest om die ene deadline te halen of omdat het té gezellig met je vriendinnen was. Maar heb jij iedere dag moeite om op te staan? Daar is iets aan te doen! Girlscene zet alle tips & tricks voor je op een rij zodat ook jij moeiteloos je bed uitkomt.

Voorbereiden
Schiet jij 's ochtends ook vaak in de stress omdat je je sleutels, oorbellen of die ene eyeliner kwijt bent? Zorg dan de avond van tevoren dat alles klaar staat. Leg je kleren klaar, zorg dat je make-up netjes bij elkaar staat en pak je tas alvast in. Zo begin jij je ochtend een stuk rustiger.

wakker worden4

Niet snoozen
Ben jij ook zo'n snoozer? Doe dat niet! Je hebt vast wel gemerkt dat je uiteindelijk vermoeider wakker wordt omdat je weer even in slaap was gevallen. Als de wekker gaat, sla dan meteen de dekens van je af en stap uit bed. Gewoon doen! Druk niet het knopje snooze in om nog 'even' te blijven liggen. Voor je het weet ben je weer een halfuur verder of je hebt je zelfs verslapen.

Op tijd naar bed
Jaja, ook hier ontkom je niet aan als je 's ochtends beter uit je bed wil komen. Als je pas 's nachts om half 3 naar bed gaat, is het niet zo gek dat je er moeite mee hebt om om half 7 weer op te staan. Je hebt zeker zo'n zeven á acht uur slaap per nacht nodig. Gaat je wekker om half 7? Zorg er dan voor dat je rond half 11 in je bed ligt. Als je een periode rond dezelfde tijd gaat slapen en opstaat, kom je in een ritme. Dit ritme zorgt ervoor dat je er minder moeite mee hebt om op te staan.

Fris wakker worden
Douchen! Niks is zo lekker om wakker te worden onder een warme douche. Daarna ben je opgefrist en kan je goed je dag beginnen. Geen tijd hiervoor? Plens dan wat ijskoud water in je gezicht. Je bent in no time wakker.

Doe iets leuks
Het is je vast weleens opgevallen dat je letterlijk je bed uit springt als je iets leuks gaat doen. Helaas kan je niet iedere dag op vakantie gaan of met je bestie shoppen. Maar toch is het niet zo moeilijk om ervoor te zorgen dat je iedere dag iets hebt om naar uit te kijken. Het kan een heerlijk ontbijt zijn, het dragen van je nieuwe boots of 's avonds een date met je lover. Probeer het en je zult merken dat het leuker is om uit bed te gaan!

wakker worden 7

Wat zijn jouw tips om beter uit bed te komen?
En zit jij al op Pinbook?