Lifestyle

Ik kan het niet goed met mijn moeder vinden…

Van sommige meiden hoor je dat hun moeder ook hun beste vriendin is. Ze vertelt haar moeder alles, haar moeder geeft het beste advies en ze gaan lekker samen shoppen en lunchen. Maar jij hebt zo'n relatie helemaal niet met je moeder… Is dat raar? Wat moet je doen?

Allereerst: maak je geen zorgen. Dat jij geen 'beste vriendin relatie' met je moeder hebt, is heel normaal. Iedereen heeft nou eenmaal een andere relatie. Iedereen heeft andere omstandigheden en heeft andere dingen met elkaar meegemaakt. Probeer daarom niet teveel te vergelijken met anderen. We know, dat is moeilijk, maar bedenk dat je appels met peren vergelijkt.

Verwijt jezelf alsjeblieft niks. Veel meiden hebben de neiging om het persoonlijk op te vatten. ''Misschien ben ik gewoon geen goede dochter'' of ''misschien doe ik niet goed genoeg mijn best''. Het is heel normaal om deze gedachten te hebben, maar probeer ze uit je hoofd te verbannen. Want je schiet er niks mee op. En er zijn altijd twee mensen in een relatie.

moeder

Daarnaast: je zit nu misschien wel in de pubertijd. Veel meiden hebben dan een moeizame relatie met hun moeder. Jij wil graag wat meer vrijheid, maar je moeder vindt eigenlijk dat haar kleine meisje veel te snel opgroeit. Gevolg? Dat botst! Jullie willen allebei andere dingen en dat levert wel eens problemen op. We kunnen je verzekeren dat deze 'issues' al een stuk minder worden naarmate je wat ouder wordt.

Dat je nu niet zo'n goede relatie met je moeder hebt, wil niet zeggen dat je dat niet kunt krijgen. Met een beetje tijd en moeite zul je zien dat je jouw relatie met je moeder al kunt verbeteren.

Praat erover. Vraag haar of ze een keertje met jou een theetje wil drinken (als je dat te eng vindt, dan kun je het natuurlijk ook gewoon doen als jullie met z'n tweeën zijn) en vertel haar dat je het jammer vindt dat jullie niet zoveel samen doen en niet zoveel praten. Een hartstikke enge stap, maar het lucht erg op! Je moeder zal je echt wel begrijpen en misschien denkt zij er ook wel hetzelfde over. Zo kunnen jullie samen naar een oplossing zoeken.

moeder

Vraag je moeder om iets met jou samen te doen. Ga bijvoorbeeld een avondje naar de bioscoop met een lekkere bak popcorn. Of ga een middagje high tea'en. Kijk een avondje samen naar The Voice. Vraag je moeder of ze meegaat naar de stad om jouw galajurk uit te zoeken. Trek er een dagje op uit om lekker te gaan wandelen. Zulk soort middagjes zorgen ervoor dat jullie naar elkaar toe trekken.

Betrek je moeder bij jouw leven. De vraag: ''hoe was het vandaag op school?'' kan hartstikke irritant zijn, maar je moeder wil echt weten wat jij die dag hebt gedaan. Vertel haar bijvoorbeeld welke cijfers je vandaag hebt terug gekregen. Het hoeft echt geen uur te duren en je hoeft ook niet elk detail van je leven te vertellen, maar je moeder zal het fijn vinden om op de hoogte te zijn. En op den duur zul je merken dat jullie daardoor closer zijn geworden. Het is natuurlijk ook leuk om over het leven van je moeder te horen. Vraag haar bijvoorbeeld naar haar tijd op de middelbare school of vraag waar zij altijd uitging. Super leuk om te horen en het zal jullie relatie absoluut goed doen.

Het is nooit te laat of onmogelijk om aan een relatie te werken! En het staat in ieder geval vast dat jouw moeder ontzettend veel van je houdt, en andersom.

moeder

Herken jij deze situatie? Heb jij nog tips

Bron beeld: weheartit

Door Emma