Lifestyle

Girls issues: Ik ben 18, hij is 40

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen we een lezeres die het heel vervelend vindt dat ze achttien is en nog nooit gezoend heeft die verliefd is op een 40 jarige man, terwijl ze zelf pas 18 is.

Lieve meiden van Girlscene,

Sinds het begin van de zomer werk ik in een bar/restaurant. Nu komt daar elke week een groepje met vaste klanten. Aangezien zij allemaal een rekening hebben was het wel handig om even kennis met ze te maken dus dat deed ik. Maar bij één van de mannen sloeg de vonk meteen over. Hij keek me aan en ik was gelijk verkocht.

Het bleef wat onschuldig natuurlijk, maar hij kwam steeds vaker als ik er was en op een avond na flink wat alcohol zou hij me thuis brengen. We belandden bij hem thuis in bed. ik bleef slapen en ik vond het helemaal super. Hij is super lief voor me.

Girls Issues

Daarna gingen we steeds vaker afspreken. We gingen uit eten, naar het strand, de stad in, hij kookte voor me. Toen mijn ouders op vakantie waren heb ik een weekje bij hem geslapen, hij heeft me toen zijn huissleutel gegeven. Zodra het donker is en ik moet alleen fietsen, haalt hij me op. Hij doet echt alles voor me en we doen hele leuke dingen. Hij is helemaal gek op me en ik ook op hem. Tussen ons is er dus helemaal niets mis zou je denken alleen nu komt het..

Hij is 40 en ik ben 18.

Onze relatie is nog geheim voor mijn ouders. Zijn en mijn vrienden zijn wel op de hoogte en hebben het al geaccepteerd. Uiteraard durf ik niets tegen mijn ouders te zeggen al helemaal niet omdat ik dan ook moet toegeven dat ik al zo'n tijd tegen ze aan het liegen ben, want ik zeg elke keer dat ik naar een vriendin ga of bij een collega slaap of zoiets.

Als ik het vertel wordt het natuurlijk ook heel officieel tussen ons en daar ben ik soms ook bang voor. Niet dat hij al serieuze dingen wil, zoals samenwonen enz. maar toch ben ik soms bang dat heel mijn studentenleven er aan onderdoor gaat. Daar kunnen we alleen achter komen als we het dus officieel maken, want ik wil echt niet meer liegen. 

Girls Issues

Waar ik bang voor ben is dat ik het dus ga vertellen en er na een paar weken achter kom dat het dus toch niets gaat worden. dan heb ik dus heel veel ellende veroorzaakt om niets eigenlijk. Ik snap alle vooroordelen van iedereen en de schrik van mensen die het voor het eerst horen. Maar hij is super goed voor me en ik weet zeker dat hij het niet alleen maar om de seks doet, want dat hebben we niet eens zo vaak. Het is gewoon stom geluk denk ik wel eens. Aangezien jullie mij en hem niet kennen zou ik graag jullie mening hier over willen horen!

Liefs,
E.

Lieve, E.

Wat een lastig verhaal. We begrijpen dat je hier heel erg mee zit. Een leeftijdsverschil van 22 jaar is op jouw leeftijd niet echt het meest voor de hand liggende, maar je kunt er vrij weinig aan doen als je je hart aan iemand verliest.

We snappen dat je het heel erg lastig vindt, maar eerlijkheid duurt wel het langst. Stel je voor dat je ouders het verhaal te horen krijgen van iemand anders dan van jou. Dan zullen ze pas echt heftig reageren. Het is dus belangrijk dat je zo snel mogelijk een beslissing maakt of je er mee doorgaat (en het dus je ouders gaat vertellen) of dat je er mee stopt (dan kun je zelf beslissen of je het je ouders vertelt, maar eerlijkheid duurt wel het langste..).

Girls Issues

Maar goed, daar was je zelf dus ook al achter, dat je een beslissing moet maken. Maar hoe neem je nu zo’n beslissing?

Het is belangrijk dat je voor jezelf op een rijtje zet waarom je nu zo gek bent op hem. En wat je precies voor hem voelt. Alleen daardoor kun je erachter komen of een relatie zin heeft of niet. Vind je het vooral spannend? Vind je hem heel erg interessant? Vind je zijn aandacht fijn? Of hou je ECHT van hem.

Schrijf alles wat je voelt op papier. Schrijf vervolgens de voor- en nadelen op een rijtje voor jezelf en weeg ze tegenover elkaar af. Je geeft aan dat je bang bent dat je geen normale studententijd zult hebben. Is dat echt zo belangrijk voor je? Wat wil je precies van hem? Zie jij jezelf met hem trouwen en kinderen krijgen? Of vind je het gewoon leuk zolang het leuk is en zie jij wel wat er van komt. Denk daar goed over na en praat er over met hem, wat wil hij van jou?

Girls Issues

Als je er echt voor wilt gaan, ga je naar je ouders toe. Zoek een rustig moment uit, bijvoorbeeld ‘s avonds na het eten. Vertel je ouders dat je ze wat wilt vertellen, wat je ze eigenlijk al veel eerder had willen vertellen, maar dat je zo bang bent voor hun reactie, dat je het al die tijd geheim gehouden hebt. Misschien voelen je ouders ook wel aan dat er iets gaande is, je verwacht het misschien niet, maar ouders weten vaak meer dan je denkt, daar zijn ze ouders voor.

Goed, ze zitten er klaar voor, jij begint je verhaal.. Vertel het verhaal precies zoals het gebeurd is, je hebt hem op je werk leren kennen, je bent stapelgek op hem, maar hij is wat ouder dan jij bent. Vertel hoe goed hij voor je zorgt en hoe gelukkig jullie samen zijn. Stel ze ook gerust dat je absoluut nog niet denkt aan samenwonen, kinderen krijgen (waarschijnlijk een van de grootste angsten van je ouders) en trouwen, maar dat jullie het gewoon zo leuk hebben samen. Dat het leeftijdsverschil eigenlijk het enige is wat jullie in de weg zou kunnen staan. Vertel je ouders ook dat je niet van plan bent om je hele leven voor hem op te geven, dat je je huidige vriendinnen gewoon blijft zien (ook een angst van je ouders, dat je je leven weggooit voor hem).

Girls Issues

Wij kennen jouw ouders natuurlijk niet, maar uiteindelijk zullen ze toch graag willen dat jij gelukkig bent? Waarschijnlijk moeten ze in het begin wel heel erg aan het idee wennen, maar ze weten ook dat je je hart niet altijd in de hand hebt.

Heel veel succes met het nemen van je beslissing. You can do it!

Liefs,
Girlscene