Lifestyle

Kerstmis 2018: wat weet jij van kerst?

Kerstmis is voor veel mensen het belangrijkste feest van het jaar. Met Kerstmis 2018 vieren we weer het feest ‘van het licht’. Wat voor ons betekent: kerstkaarsjes, cadeautjes, een kerstboom, veel lekkers en een hoop gezelligheid. Kerstmis 2018 is al bijna zo ver, tijd om je geheugen weer wat op te frissen. Zo hangt iedereen met Kerstmis 2018 aan je lippen als je dit allemaal kan vertellen!

Wist je dat… 

… Christenen kerst vieren, omdat meer dan 2000 jaar geleden kindje Jezus is geboren is? Daarom zetten we een kerststalletje onder de boom.

… de Amerikaanse sokken traditie uit ons platte landje komt? Dat komt doordat wij schoenen neerzetten voor Sinterklaas.

… de Kerstman dus hetzelfde is als onze Sinterklaas? Wat staat er op jouw verlanglijstje voor Kerstmis 2018? 

… de Franse Kerstman Père Noël heet? De Finse heet Joulupukki en de elfjes heten daar Joulutonttu.

… ze in Mexico kerst vieren door een piñata aan het plafond te hangen en het met een stok kapot te slaan? Deze is meestal gevuld met snoep.

… het tijdens kerst zomer is in Australië (en in nog meer andere delen van de wereld), dus het daar nooit een witte kerst zal zijn? Hier trouwens ook niet vaak… Laten we duimen voor Kerstmis 2018 op sneeuw!

… ze daar toch dezelfde tradities en kerstnummers hebben? ‘Let is snow, let it snow, let it snow!’

… als de Kerstman echt zou bestaan, hij op kerstavond 822 huizen per seconde zou moeten bezoeken om alle cadeautjes te bezorgen? Dit zou betekenen dat hij 1046 km per seconde zou moeten gaan, dat is 3000 keer de snelheid van het licht. WOW. Zelfs voor Kerstmis 2018 is dit nog iets te futuristisch.

… ieder jaar bijna 60 miljoen kerstbomen speciaal voor de kerst worden gekweekt?

… de grootste kerstboom ooit 67 meter hoog was? Deze is in 1950 in een winkelcentrum in Washington neergezet. Stel je voor… Kerstmis 2018 heeft dan eindelijk weer de grootste kerstboom van Nederland in Ijsstelstein.

View post on Instagram
 

… het liedje Jingle Bells eerst One Horse Open Sleigh werd genoemd en dat het niet geschreven was voor Kerstmis, maar voor Thanksgiving? Jij bent met Kerstmis 2018 de genie van de familie!

… de meeste onderdelen van de kerstboom, zoals de naalden en appels, gegeten kunnen worden? Ze zijn ook een goede bron van vitamine C. Dus, op het menu voor Kerstmis 2018 staat…

… er ook kerstgerechten bestaan voor honden en katten? Ze hebben zelfs eigen kerstkleding. Iedereen moet verwend worden! Anno Kerstmis 2018 vind je deze pareltjes.

Vrolijke Kerstmis 2018 dames!

Bron: Noordpool.com, Plazilla.com | Beeld: iStock