Beauty

Deze kapsels passen het beste bij je gezichtsvorm

Veel meiden vinden het moeilijk om een leuk kapsel te vinden. Ze willen eens iets nieuws, maar weten niet goed wat. Bij het kiezen van een kapsel, is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm van je gezicht. Deze kan bijvoorbeeld ovaal, rond of vierkant zijn. Hier staan alle gezichtsvormen op een rijtje, mét tips over de kapsels die jou mooi staan!

Hoe bepaal je wat de vorm van jouw gezicht is?
– Ga voor een spiegel zitten, en haal het haar uit je gezicht met een haarband of speldjes.
– Heb je een oude spiegel? Neem die dan voor je en teken er met een stift de contour van je gezicht op.
– Heb je geen spiegels tot je beschikking waar je op kan tekenen, doe dan het volgende: Kijk goed naar je gezicht. Volg de omtrek van je gezicht, en kijk wat voor vorm die heeft.

Let ook op deze dingen:
– Is je kaaklijn of je voorhoofd breder?
– Zit er een groot verschil tussen de lengte en de breedte van je gezicht?
– Steken je jukbeenderen een beetje uit?
– Zitten er hoekige vormen aan je gezicht?
– Door goed te kijken kun je vaak zelf je gezichtsvorm bepalen. Lukt dit niet, laat je dan eens adviseren door de kapper.

De gezichtsvormen
Ovaal:
Een ovaal gezicht is ter hoogte van de jukbeenderen iets breder dan bij het voorhoofd en de kaaklijn. Naar de kin toe wordt het gezicht iets puntiger. Een ovaal gezicht wordt ook wel het ideale gezicht genoemd, omdat hier niets
gecamoufleerd hoeft te worden. Bij deze gezichtsvorm staan vrijwel alle kapsels mooi.

Lang:
Een lang gezicht heeft vaak een hoog voorhoofd en is smal. Probeer het gezicht iets breder te laten lijken. Dit kan goed met veel laagjes of krullen. Doe voor het föhnen een volume mousse in je haar, dit kan ook helpen om meer volume aan de zijkant te krijgen.

Vierkant:
Een vierkant hoofd heeft een breed voorhoofd en een brede kaaklijn. Kies geen kapsels met volume aan de zijkant. Neem liever geen krullen, die verbreden het gezicht. Kapsels die mooi bij jou staan zijn kapsels met ronde vormen. Een pony of asymmetrische lok doet het altijd goed. Föhn je lokken ter hoogte van je wangen een beetje naar binnen. Gebruik hiervoor een ronde borstel. Je gezicht lijkt dan minder hoekiger. Om je gezicht langer te laten lijken, kun je voor een kapsel gaan met wat volume bovenop het hoofd. Heb je een vierkant én smal hoofd, dan zijn krullen wel weer mooi. Je hoofd lijkt dan iets breder.

Driehoekig:
Een driehoekig gezicht heeft een smal voorhoofd en een brede kaaklijn. Zorg dat het volume vooral bovenop je hoofd ligt, en niet rond de kaaklijnen. Korte kapsels zijn mooi bij jou. Zie je een korte coupe niet zitten en wil je lang haar? Neem een pony of een asymmetrische lok. Die geeft meer volume aan de bovenkant van je gezicht, en je gezicht lijkt dan ovaler.

Hartvormig:
Meiden met een hartvormig gezicht hebben een breed voorhoofd en een smalle kaaklijn en kin. Het is mooi om je gezicht bij de kaak en kin wat breder te laten lijken. Doe dat met laagjes of krullen. Neem liever geen kapsel met veel volume aan de bovenkant.

Rond:
Deze gezichtsvorm heeft geen scherpe hoeken. Meestal is het gezicht bij de jukbeenderen iets breder. Het doel is, om een rond gezicht langer te laten lijken. Kapsels met laagjes zijn mooi, maar vermijdt volume aan de zijkant.
Verder zijn strakke lijnen en piekjes in het gezicht ook mooi.

Beeld: iStock