Beauty

De juiste pony voor je gezichtsvorm

Draag je altijd je haar hetzelfde en ben je aan vernieuwing toe? Laat dan een pony knippen! Een pony staat harstikke leuk, het valt lekker op én het verandert meteen je hele look. Maar bij welke gezichtsvorm past nou welke pony? Ik laat je het zien. Het is belangrijk dat je de juiste pony laat knippen. Bij ieder gezichtsvorm staat namelijk een andere pony het beste. Zo komt jouw gezicht goed uit en laat je jouw sterkte punten juist naar voren komen of camoufleer je de mindere kanten.

Heb jij net zoals Jennifer Hudson een rond gezicht? Vraag dan bij de kapper voor een mooi gevormde pony, waardoor je gezicht het beste uitkomt, en zorg ervoor dat de pony dik geknipt wordt. Pony’s kunnen een rond gezicht namelijk nog voller laten lijken, dus goed knippen is erg belangrijk.

 

Reese Witherspoon is een voorbeeld van iemand met een hartvormig gezicht. Als je dat hebt kies dan niet voor een zware pony zoals bij een rond gezicht, maar voor paar plukjes. De korste haarplukjes raken dan ongeveer de wenkbrauwen en de langere haarplukjes nét boven de ogen. Bij een hartvormig gezicht kan een pony al snel bij het voorhoofd te zwaar worden, draagt hem daarom langs de zijkant voor een mooi effect en daardoor gaat de aandacht meer naar je ogen.

 

Heb jij een vierkant gezicht? Een zware pony, zoals deze bij Nicole Richie, moet precies de juiste plek raken, anders kan het je gezicht namelijk snel overheersen. Vraag je kapper om je pony iets onder je wenkbrauwen te laten knippen. Langs de zijkant van je gezicht laat je het zwaarste gedeelte knippen, anders lijkt het net of je een masker voor je ogen draagt.
Ovaal gezicht
Lea Michele is een voorbeeld van iemand met een ovaal gezicht. Vraag voor een pony dat iets korter is tussen de wenkbrauwen en je wimpers en laat het wat langer langs de zijkant. Op deze manier kan je de pony gewoon recht dragen of opzij.

 

Heb jij een smal voorhoofd? Laat dan een asymmetrische pony knippen zoals Taraji P. Henson. Door voor zo’n pony te kiezen, krijg je een meer uitgesproken en sterker gezicht.

 

Heb jij net zoals Claudia Schiffer een hoog voorhoofd? Een golvende pony zoals bij Claudia heeft twee voordelen: de dikte van de pony verbergt het voorhoofd en doordat de pony geleidelijk wat langer wordt naar de zijkant, opent en verwijdt het je gezicht.

 

Bron: InStyle | Beeld: iStock