Beauty

Haargroei versnellen, waar of niet waar?

Je haar breekt snel af en wordt maar niet lang, je wil eens een keer wat anders maar je hebt geen geduld. Help: je haar groeit niet! Maar…. wat kun je er aan doen? Er zijn trucjes om je haar sneller te laten groeien. De een zegt dat het fabeltjes zijn, de ander gelooft er heilig in. Er is maar een manier om erachter te komen of het echt werkt: zelf uitproberen! Dus droom je al lang van lange lokken en heb je er wat voor over? Dan zou je een of meerdere van de volgende tips eens kunnen uitproberen om je haargroei te stimuleren.

– Vitamine B, deze kun je in tabletvorm kopen maar vitamine B vind je ook in voeding zoals volkoren granen, graankiemen, varkensvlees, lever en niertjes, melk, eieren, aardappelen, peulvruchten, paddenstoelen, avocado’s, noten en gedroogde vruchten en bananen. 

– Eet meer pittig eten. Capsaïcine, de chemische stof die pepers pittig maakt, stimuleert de haargroei. Hetzelfde geldt overigens voor sojamelk.

– Eet veel proteïnes, deze zitten in vlees, vis, eieren, melk, sojamelk, kaas, linzen en bonen.

– Neem een biotine voedingssupplement. Biotine behoort tot de vitamine B-complex groep wordt gebruikt om huid, haar en nagels gezond te houden. Biotine zit trouwens ook in natuurlijke voeding zoals tomaten, wortels en bieten.

– Geef jezelf een hoofdmassage. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert de haarzakjes. Dit kun je doen met Aloë Vera. Hierin zitten vitamines, mineralen en proteïne. Na het wassen van je haar kun je je haar uitspoelen met appelazijn en thee van salie. Veel kapsalons geven ook hoofdmassages na het wassen, vraag dit dus zeker even aan je kapper!

– Zorg dat je niet lijdt onder stress. Van stress neemt je haargroei af, naast alle andere nadelige effecten die stress op je lichaam heeft.

– Ga eens lekker een paar uurtjes in de zon zitten. Doordat je haar meer wordt blootgesteld aan vitamine D groeit je haar ook sneller.

– Knoflook en uien. Lekker in je eten en dus ook nog eens goed voor je haargroei! Twee vliegen in één klap!

– Volwaardige voeding: zorg ervoor dat je drie keer per dag een goede maaltijd eet. Dit voorkomt ook haarproblemen.

Verder is aan te raden om bovenstaande tips met elkaar te combineren. Hoe meer van deze tips je toepast, hoe sneller je haar zal groeien.

En dan kun je straks dromen van mooi, lang, glanzend haar…… Net als bijvoorbeeld Amanda Seyfried.. Wat een jaloersmakend mooi haar!