Beauty

6 tips om je haar zelf te knippen

Stel: je wilt je puntjes bij laten knippen, maar hebt even geen geld voor een bezoekje aan de kapper. Dan doe je het toch gewoon zelf! En met deze tips kun je het (een beetje) leren. Je moet niet verwachten dat je na het lezen van dit artikel je eigen haar kunt knippen à la Rob Peetoom. Het is meer een handigheidje voor als je snel even je puntjes wilt bijknippen en geen tijd meer hebt voor de kapper.

– Zorg er voor dat er iemand bij is die het in de gaten kan houden. In plaats van gegoochel met spiegels kan degene die bij je is in een oogopslag zien of de achterkant er goed uit ziet.

– Probeer geen laagjes en schuine lokken te knippen. Als je je eigen haar knipt doe je dat al eigenlijk een beetje op gevoel en als je dan laagjes gaat knippen in je haar, kan het wel eens helemaal mis gaan. Voor het knippen van laagjes moet je ook een bepaalde techniek onder de knie hebben. Houd je dus bij de basis en dat zijn dus de puntjes.

– Gebruik je vingers om te kijken hoeveel je er af wilt hebben. Houdt de plukken haar die je wilt knippen parallel tussen je vingers, zodat je geen happen uit je haar krijgt.
– Voor een heel simpel kapsel doe je het volgende: zorg dat je haar nat is. Buig voorover en gooi je haar naar voren. Kam je haren en knip dan je haar dan van links naar rechts af. Je haar is dan in één lengte geknipt. Doe dit als je dun of gemiddeld dik haar hebt.

– Voor een andere techniek heb je alleen een elastiekje en een schaar nodig. Kam het haar naar achter en maak er een paardenstaart van. Zorg er voor dat het een lage paardenstaart is en dat het stevig in het midden vastzit. Schuif dan voorzichtig het elastiek recht naar beneden. Zorg ervoor dat je je haar recht houdt! Als je het elastiekje op de juiste lengte hebt, haal je de staart voorzichtig naar voren over je schouder en knip je de plukjes haar af.

Maak je haar vervolgens los, maak een middenscheiding en verdeel het haar links en rechts over je schouder. Houd je hoofd weer recht en vergelijk de twee kanten met elkaar. Knip het eventueel bij als de beide kanten niet gelijk zijn en klaar is Kees!

– Knip je haar altijd eerst wat korter dan dat je wilt. Het is beter om er later nog wat af te knippen, dan dat je je haar te kort hebt geknipt. Als het haar droogt wordt het namelijk ook weer twee tot vier centimeter korter en dan kun je bedrogen uitkomen. Als je krullend haar hebt kan het zelfs vijf centimeter korter worden!

Beeld: iStock

Must reads 👀