Travel

Good to know! Dit is alles wat wel en niet mee mag in je handbagage

Op vakantie gaan met handbagage is altijd een heel gedoe, want de maximale grote van je koffer verschild per luchtvaartmaatschappij en daarnaast mag je ook een heleboel dingen niet meenemen in je handbagage. Maar er zijn natuurlijk ook dingen die wel gewoon mee mogen en daar wordt vaak verwarring over ontstaan… Weet jij ook even niet meer wat je nou wel en niet mee mag nemen in je handbagage? Lees dan snel verder, dan zetten wij het voor je op een rijtje!

 

Dit is alles wat wel mee mag in je handbagage

Er mag eigenlijk best veel mee in je handbagage, alleen zul je wel goed moeten afwegen hoeveel zonnebrand, aftersun en huidproducten je meeneemt als je met handbagage reist. Zo mogen al je verpakkingen maximaal 100 ml per stuk zijn en mag je in totaal maar 1 liter meenemen dat je in een hersluitbare verpakking moet doen. Onze gouden tip is dan ook: neem vooral veel mini’s mee of als er geen mini bestaat van jouw haarproduct is het verstandig om dit in kleine flesjes van 100 ml te doen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je uiteindelijk niks hoeft weg te gooien en oh ja als je met een partner reist kunnen jullie natuurlijk ook wat dingen bij elkaar kwijt!

Ook mogen er vloeistoffen mee die gekocht zijn na de security, hierbij heb je een geldig aankoopbewijs nodig, dus bewaar deze goed. Maar het blijft niet alleen bij vloeistoffen, je mag namelijk ook een kleine vijl, een schaar, een schermesje en een pincet mee als ze in totaal maar maximaal 6 cm zijn… Je kunt zulke scherpe voorwerpen misschien maar beter thuis laten, want grote kans dat ze misschien even goed niet mee mogen…

Eten, elektronica en medicijnen

Elektronica, zoals camera’s, tablets en laptops mogen ook mee als je met handbagage reist alleen is er dan wel een kans dat je accu misschien te groot is om mee te nemen. Dus let hier goed op!

Ook mogen kaas en andere soorten voedingswaren mee, maar smeerkaas of voedingswaren vallen dan weer onder vloeistoffen!

Last but not least, mag je medicijnen, dieet- en babyvoeding ook meenemen, maar daar heb je eventueel wel een medische verklaring voor nodig. Dus, ga altijd goed voorbereid op reis en let op dat je alles van te voren goed uitzoekt!

Dit is alles wat er niet mee mag in je handbagage

Er zijn natuurlijk ook een aantal dingen die absoluut niet mee mogen als je alleen met handbagage reist. Zoals vloeistoffen groter dan 100 ml, een flesje water waar nog vloeistoffen in zitten, een aansteker, vuurwapens en andere voorwerpen, zoals een speelgoedpistool, verdovingsapparaten, voorwerpen met een scherpe punt of rand waar letsel mee aangebracht kan worden,  stompe slagvoorwerpen en explosieven en brandgevaarlijke stoffen. Mocht je nou nog twijfelen over wat wel en niet mee mag het vliegtuig in, neem het bij twijfel dan nooit mee, op je vakantieadres hebben ze namelijk ook winkels waar je van alles kunt kopen! ;).

 

Watch on YouTube

Beeld: Pexels: Oleksandr Pidvalnyi