Films & Series

Ben je groot fan van true crime? Dan moet je deze nieuwe docu sowieso kijken!

Steeds meer mensen beginnen fan te raken van het true crime genre. Daarom hebben we goed nieuws! Want op Netflix kunnen we nu weer naar een gloednieuwe true crime documentaire kijken: Gladbeck: The Hostage Crisis. En die wil je zien!

Deze nieuwe true crime documentaire moet je sowieso kijken!

Hij staat nog maar net op Netflix, maar wij zijn al helemaal fan!

Gladbeck: The Hostage Crisis

Gladbeck: The Hostage Crisis staat nog maar een week op Netflix, maar is nu al heel populair bij de true crime fans. Vooral op sociale media wordt er veel over gesproken. De docu gaat over een afschuwelijke gijzeling in het eind van de jaren ’80, in Gladbeck, West-Duitsland. Een hele heftige zaak, waar een hele goede docu over is gemaakt!

Lees ook: Dit is dé nieuwe true crime docuserie op Netflix die je wilt zien

Waar gaat de documentaire over?

In 1988 besloten Hans-Jürgen Rösner en Dieter Degowski dat het een goed idee was om een bank te beroven (spoiler alert: dit was het niet). Bij deze beroving gijzelden ze meerdere mensen, wat helaas eindigde in een vreselijk bloedbad. Voor meer dan 54 uur wisten de twee criminelen de politie buiten de deur te houden.

Tijdens deze gijzeling onderhandelden Hans-Jürgen en Dieter over wat ze eisten: 300.000 Duitse mark (nu gelijk aan €153.387,38) aan losgeld, ze wilden de sleutel van de kluis en een BMW 7535i als vluchtauto.

Lees ook: The Tinder Swindler en Bad Vegan uitgekeken? Tijd voor deze nieuwe true crime docu

De criminelen reden in totaal langer dan twee dagen in een gekaapte lijnbus met de gijzelingen door Duitsland en Nederland. In totaal zijn bij deze zaak drie mensen om het leven gekomen: een gijzelaar, een politieman en iemand die verdrietig genoeg in the wrong place, at the wrong time was.

Bekijk hier de trailer van de nieuwe documentaire:

Watch on YouTube

Bron: GraziaBeeld: Netflix