News

Say what?! Netflix komt met een reality-serie gebaseerd op Squid Game

Je hebt vast wel eens van de serie Squid Game gehoord. En waarschijnlijk heb je hem ook wel gezien. In de serie spelen 456 mensen een spel om de geldprijs van 45,6 miljard won (ongeveer €33,8 miljoen) te winnen. Verlies je het spel, dan ga je dood. Het klinkt als een fictief horrorverhaal, maar er wordt nu een reality-serie gemaakt gebasseerd op Squid Game. We leggen het je even uit!

Netflix maakt reality-serie gebaseerd op Squid Game!

En het goede (of misschien wel slechte?) nieuws is: jij kan je ook opgeven! De enige vereiste is dat je goed Engels kunt spreken. Alright!

Squid Game

Vorig jaar, halverwege september, stond de hele wereld even op z’n kop: Squid Game kwam op Netflix. De serie ging compleet viral en brak daarmee zelfs een record. De serie gaat (met name) over Lee Jung-jae (nummer 456), die nogal struggled in het dagelijks leven. Hij heeft namelijk nogal moeite met rondkomen, dus wanneer hij een uitnodiging krijgt om mee te spelen met een spel waar je de kans krijgt om €33,8 miljoen te winnen, grijpt hij deze met beide handen aan. Wat hij, en de andere 455 deelnemers die óók ja zeiden, niet wisten, is dat als je verliest, je doodgaat. Het zijn simpele kinderspelletjes: vooral Annemaria Koekoek kwam de Nederlandse kijkers bekend voor. Maar toch, wie verliest, gaat dood en het geld werd verdeeld over de overlevende(n).

Lees ook: Deze hints heb je in de Netflix-serie Squid Game sowieso gemist

Squid Game: The Challenge

Wij zijn vast niet de enige die tijdens het kijken van Squid Game alleen maar konden denken: ”Wat ben ik blij dat dit niet echt is”. Nou, surprise: door het mega succes van de serie, komt er een reality versie van! Deze nieuwe reality show heet Squid Game: The Challenge, en de makers zijn er heel enthousiast over. ”Fans van de dramaserie staat een fascinerende en onvoorspelbare reis te wachten terwijl onze 456 echte deelnemers door de grootste competitieserie ooit navigeren, vol spanning en verrassende wendingen, met de hoogste geldprijs ooit aan het einde van de rit,” zegt Brandon Riegg van Netflix erover. Spannend!

Lees ook: Doe de test: Weet jij alles over de Netflix-serie Squid Game?

Iedereen wereldwijd kan zich aanmelden om mee te doen, zolang je maar Engels spreekt. De serie gaat heel erg lijken op de originele versie van Squid Game: 456 deelnemers strijden om de prijzenpot van $4,56 miljoen (ruim €4,3 miljoen) door het spelen van spellen. Het enige verschil is – gelukkig maar – dat als je verliest, je niet doodgaat. Dan keer je simpelweg met lege handen terug naar huis. Ga jij je aanmelden?

Bron: ADBeeld: Pinterest

Must reads 👀