Health

Good to know! Chocolade is de perfecte snack voordat je gaat sporten

Redactie

Sporten met een lege maag is nooit een goed idee! Je hebt daardoor weinig energie en kunt ook sneller misselijk worden. Maar te snel eten na het sporten, dat is ook niet fijn. Het is daarom beter om een kleine snack te eten voordat je gaat sporten. En het is nu bewezen dat chocolade daar de perfecte snack voor is! 

Lees ook: Met deze zes buikspieroefeningen maak je jouw lichaam last minute nog summer ready!

Een kleine snack voor het sporten

Je wilt iets eten waar je wél energie van krijgt, maar wat niet zwaar op de maag ligt. Daarom is een kleine snack dus ideaal voordat je gaat sporten. Je wilt iets wat veel proteïne en vezels bevat. Kies daarom voor een schaaltje yoghurt, een handjevol noten of een stuk fruit. Heb je daar toevallig net geen zin in? Dan kun je ook gewoon een stukje pure chocolade pakken!

Pure chocolade

Een lekker stukje pure chocolade eten voor het sporten heeft veel voordelen. Let op! Kies wel voor pure chocolade. Dat is beter dan melk of witte chocolade. Door het eten van chocolade maakt je lichaam endorfines aan. Je zult daardoor een stuk gelukkiger worden en ook minder stress ervaren. Als je dit vaker doet, zullen je hersenen dat stukje geluk uiteindelijk verbinden met het sporten, heel handig dus! Van pure chocolade raak je ook niet snel vol, omdat er veel voedingsstoffen in zitten, maar het stilt zeker wel je hongergevoel. Ook is er bewezen dat als je een stukje pure chocolade eet, je ademhaling verbetert. Een hoop voordelen dus. Maar vergeet niet: een stukje is geen hele reep 😉

Lees ook: Sporten op een lege maag, is dat wel een goed idee?

Bron: VriendinBeeld: Pinterest