Lifestyle

Handig! Met déze tips zul jij bakken met geld besparen deze zomer!

Roos-Sanne

Het is je vast niet ontgaan dat alles een stuk duurder is geworden. Benzine, diesel en de huizenprijzen zijn flink gestegen. Maar ook boodschappen zijn behoorlijk duur geworden. Maar no worries! We hebben een aantal tips voor je waarmee je een hoop geld gaat besparen deze zomer!

Tips om deze zomer geld te besparen

In de zomermaanden willen we natuurlijk lekker een terrasje pakken en lekker de stad in gaan om te shoppen. Maar helaas wordt onze portemonnee hier iets minder gelukkig van nu de prijzen zo flink zijn gestegen. Daarom hebben we hier een aantal handige tips voor je!

Lees ook: Secure the bag: deze sterrenbeelden zijn most likely om miljonair te worden!

1. Douche minder lang

Het is natuurlijk heerlijk om soms even een lange douche te nemen. Uitgebreidt je haren wassen, je huid exfoliëren, je benen scheren, etc. Alleen de waterrekening kan hierdoor wel flink oplopen. Een goede manier om geld te besparen is dus door minder lang te douchen. Doe bijvoorbeeld tijdens het scheren de kraan uit. Dat kan al een hoop verschil maken. 

2. Probeer eens de ecostand op je cv-ketel

Wist jij ook al dat je cv-ketel altijd twee standen heeft? je hebt de comfortstand en de ecostand. En je hoort het al aan de naam, de comfortstand geeft meer warmte, maar gebruikt daardoor ook meer gas. Zet je hem op de ecostand? Dan zal het iets langer duren voordat je warm water hebt, maar het bespaart wel gas en dus ook geld!

Wist je dat je cv-ketel twee standen heeft? De comfortstand en de ecostand. De naam zegt het eigenlijk al: als je ‘m op de comfortstand hebt staan krijg je sneller warm water, maar verbruik je meer gas. Als je hem op de ecostand zet duurt het iets langer voordat je warm water hebt, maar bespaar je wel veel gas én dus ook flink wat geld!

3. Onnodige streamingdiensten opzeggen

We hebben allemaal wel een aantal abonnementen waar we eigenlijk geen gebruik van maken. En zeg nou zelf, heb je echt alle vier die streamingsdiensten nodig? Vaak zijn we gewoon te lui om deze op te zeggen, maar het is wel zonde van ons geld. En dat willen we juist sparen, dus zeg daarom alle abonnementen op die je niet gebruikt!

4. Bespaar op je boodschappen

Een andere goede manier om geld te besparen is door te letten op je uitgaven tijdens het doen van boodschappen. Maak daarom van tevoren alvast een lijstje met de producten die je nodig hebt. Dan zul je merken dat je minder snel allerlei onnodige dingen in je winkelmandje stopt. En probeer ook eens te letten op de prijzen van de producten. Huismerken zijn namelijk goedkoper dan A-merken. Op lange termijn zul je merken dat je minder geld uitgeeft aan boodschappen. Kan je daar weer een wijntje van bestellen op het terras 😉

Lees ook: Dit zijn de best betaalde banen van Nederland

5. Abonnement bij de sportschool opzeggen

Het is misschien niet hetgeen wat je wilde horen. Want je wil graag je summer body bijhouden tijdens de zomermaanden. Je hebt er tenslotte zo hard voor getraind. Maar wees nou eens eerlijk, ben je echt van plan om elke dag in de hitte in de sportschool te gaan sporten? In de zomermaanden hebben we wel andere dingen te doen toch? Ook is een abonnement van de sportschool vaak niet goedkoop. En als je dan toch echt graag wil sporten, dan kan je altijd nog buiten een rondje gaan hardlopen!

Bron: NSMBLBeeld: Pinterest

Must reads 👀