Travel

Deze prachtige vakantiebestemmingen zijn makkelijk te bereiken met de auto!

Het is alweer bijna zomer. De eerste vakantiegangers zijn dan ook al druk bezig met het inpakken van hun koffer, want we kunnen eindelijk weer op vakantie! Ga jij op vakantie met het vliegtuig? Misschien moet je er toch een keer voor kiezen om met de auto op vakantie te gaan, want deze prachtige vakantiebestemmingen zijn maar maximaal zeven uur rijden!

Lees ook: Reislustig hart? Dan is dit dé studie voor jou!

Deze vakantieplekken zijn makkelijk te bereiken met de auto

‘Ik heb een potje met vet….!’ Jij bent helemaal ready voor jullie roadtrip. Is je telefoon opgeladen, heb je lekker een dekentje en wat snacks mee in de auto? Let’s go dan! Waar de reis naar toe gaat? Misschien wel naar een van deze prachtige vakantiebestemmingen:

1. Normandië

Dit is dé vakantieplek in Frankrijk! De blauwe wateren en witte stranden geven jou het ultieme vakantiegevoel. Je kan de leuke stadjes en restaurantjes in de buurt gezoeken. Maar hoe ver is het rijden? Als je vanaf Utrecht vertrekt ben je ongeveer 6,5 uur onderweg. Bon voyage!

2. Romantische Straße

Ben je van plan om een roadtrip te gaan maken met je lover? Bezoek dan eens de Romantische Straße in Duitsland. De route gaat langs diepe rivieren met daaromheen enorme bossen. Ook om je langs verschillende oude dorpjes en kun je lekker wat cultuur opsnuiven! De route eindigt in de Duitse Alpen, wat wil je nog meer? Met de auto ben je ongeveer 7 uur onderweg naar de Romantische Straße.

3. Champagnestreek

Ben je een liefhebber van champagne? Dan moet je sowieso de Champagnestreek in Frankrijk bezoeken. Hier kun je namelijk de beste champagne proeven terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. Maar dat is nog niet alles: je kunt namelijk ook met een bootje door de groene natuurgebieden varen. Dat wil je toch?! En alsof dat nog niet alles was: vanaf Utrecht is het maar 5,5 uur rijden!

4. Basel

Misschien denk je voor een zomervakantiebestemming niet zo snel aan Zwitserland. Maar daar zul je wel anders over denken als je Basel hebt gezocht. Je vindt in Basel veel musea die je een hoop kunnen vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van de stad. Ook kun je heerlijke wandelingen maken in de prachtige bossen. Zeven uurtjes in de auto en je bent er al!

Lees ook: Pack your bags: vanaf nu kun je voor €9 door heel Duitsland reizen!

5. Kent

Kent is het zeker waard om eens te bezoeken. Door de oude karakteristieke huisjes lijkt het wel alsof je in een Disneyfilm bent belandt! Ook heb je er prachtige groene heides en grote stranden. Vanaf Utrecht ben je zes uur onderweg naar Kent. En als je dan toch in de buurt bent, kun je net zo goed even 1,5 uur doorrijden en dan ben je in Londen!

Bron: LibelleBeeld: Pinterest

Must reads 👀