Lifestyle

Say yes to the ring: zó kies jij de perfecte trouwring uit!

Het is eindelijk zo ver: je gaat trouwen! De grote vraag is gesteld, en je zei natuurlijk volmondig ‘ja!’. Naast dat je nu opzoek gaat naar dé dress om ‘yes’ tegen te zeggen, betekent het ook dat de zoektocht naar de perfecte ring kan gaan beginnen. Exciting! Omdat wij weten hoe lastig dit kan zijn, hebben we trouwexpert Sarah Glasbergen om tips gevraagd om jouw ring te vinden. Komt-ie:

Vintage

Loop jij het liefst rond in vintage kleding en ben je altijd op zoek naar die vintage pareltjes? Of ben je gewoon gek op de romantische uitstraling van vintage? Dan is een jaren zestig of zeventig ring misschien wel precies wat jij zoekt. Denk aan kartelrandjes, kleine diamantenrijen en geometrische lijnen.

Dé tip van Sarah: “Misschien gaat er bij jou wel traditiegetrouw een ring rond in de familie. Wist je dat je deze kan restylen? Je kan de ring bijvoorbeeld opknappen door ‘m om te laten smelten als de ring te dun is geworden. Ook kan het goud verwerkt worden in een nieuwe ring met jouw gekozen design.” Zo maak je een bijzonder erfstuk toch helemaal jou!

Kleurrijk

Ben je gek op diamanten, en zie je jullie het liefst met een unieke trouwring? Wellicht zijn
edelstenen dan helemaal perfect voor jou. Fall in love met de unieke groene kleur van een smaragd, het romantische rood van een robijn of pak uit met een intens paarse amethist. Het is vervolgens aan jullie om te kiezen voor een klassiek of modern ontwerp; een eye-catcher worden jullie trouwringen met deze kleurrijke alternatieven sowieso!

 

Liquid Gold

Mocht je toch de voorkeur willen geven aan een meer traditionele ring, zit je met goud hoe dan ook goed! Een gouden ring blijft tijdloos in zijn eenvoud en straalt klasse en stijl uit. Wist je dat 100% puur goud te zacht is om te dragen, en het daarom gemengd wordt met andere metalen? De verschillende legeringen zorgen voor de variatie in goudkleur.

Misschien gaat jouw persoonlijke voorkeur uit naar roségoud, witgoud of juist het traditionele geelgoud. Ook kan je kiezen voor een trouwring gemaakt uit een combinatie van goudkleuren in allerlei structuren en vormen.

Wolfraamcarbide 

Loop je nou warm van bovenstaande ideetjes maar krijg je al buikpijn nadenkend over hoe snel je ring gaat beschadigen tijdens je fysieke werkzaamheden? Wolfraamcarbide is dé oplossing: duurzaam, onkrasbaar en onplooibaar! Het is 10 keer harder dan een 18-karaats gouden ring en grenzend aan de hardheid van een diamant! Het lijkt een beetje op titanium, maar het is nog harder én goedkoper. Oh, en het is ook nog eens anti-allergisch. Geweldig toch?

Ga jij binnenkort trouwen? Lees ook: Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd
partnerschap

Beeld: Pixabay