Fashion

Zoveel paar schoenen heeft de gemiddelde vrouw in haar kast

gemiddeld-aantal-schoenen-vrouwen

Wij vrouwen zijn dol op schoenen! Het kan je outfit maken of breken. Daarom heeft de gemiddelde vrouw ook behoorlijk wat schoenen in haar bezit! Van sneakers tot hakken, we kunnen er nooit genoeg van hebben! Maar weet jij ook hoeveel schoenen de gemiddelde vrouw in Nederland bezit?

Verslaafd aan schoenen

Sommigen van ons zullen helemaal verslaafd zijn aan het kopen van schoenen. Maar het is altijd handig om sneakers, enkellaarsjes, hakken, thigh boots en sandaaltjes te hebben. Er is altijd wel een gelegenheid voor toch? En zonder mooie schoenen geen mooie outfit! Maar we zijn nu wel nieuwsgierig geworden hoeveel paar schoenen de gemiddelde Nederlandse vrouw nu eigenlijk in haar bezit heeft. Maar gelukkig heeft schoenenwinkel Nelson hier onderzoek naar gedaan!

Gemiddelde aantal schoenen

Bij dit onderzoek werd er aal 500 vrouwen gevraagd hoeveel schoenen ze in de kast hebben liggen. Het resultaat is nogal shocking. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft namelijk zo’n 23 (!) paar schoenen in haar bezit. En ruim een derde van deze schoenen wordt verwaarloosd. Dat zijn dus acht paar schoenen die we eigenlijk nooit dragen. Maar goed, het is altijd handig om ze te hebben toch? Voor het geval dat 😉

Verder kwam er uit het onderzoek dat 25% van de ondervraagde vrouwen zo’n vier paar schoenen per jaar koopt. Ze geven gemiddeld €50 tot €100 uit aan schoenen. En een vijfde van de ondervraagde vrouwen wilde zelfs meer dan €100 betalen voor een paar schoenen.

Welke schoen is favoriet?

De 23 paar schoenen zijn natuurlijk wel verdeeld in verschillende categorieën. Maar welke schoen is eigenlijk de grote favoriet? Met 44% staan enkellaarsjes bovenaan het lijstje en wij snappen wel waarom. De sneaker eindigde op de tweede plaats met 23%.

Beeld: instagram @evameloche