Health

Met deze natuurlijke tips ben je binnen no time van je hoofdpijn af!

Hoofdpijn is nooit leuk. Vooral omdat het je flink kan belemmeren in het dagelijks leven. Maar no worries! Want op deze vijf manieren kom je snel weer van die vervelende hoofdpijn af! 

Vijf tips om van je hoofdpijn af te komen

Bye bye, hoofdpijn!

1. Gember

Gember is een natuurlijk producht. Het geeft je immuunsysteem een enorme boost. Maar dat niet alleen, want het helpt namelijk ook heel goed tegen hoofdpijn! Een kopje gemberthee of gember in je maaltijd verwerken kan al wonderen doen!

2. Yoga

Veel mensen doen aan yoga om zoveel mogelijk stress te vermijden. Daarom kan yoga ook heel goed helpen tegen hoofdpijn, want stress is namelijk een van de grootste oorzaken van hoofdpijn. Dus geen stress, betekent ook geen hoofdpijn!

3. Medicijngebruik

Er zijn flink wat medicijnen die hoofdpijn als bijwerking hebben. Pas daarom goed op met de hoeveelheid medicijnen die je per dag inneemt. Want je wil juist dat medicijnen helpen tegen de hoofdpijn en deze niet veroorzaken. 

Lees ook: De dag alleen overleven met liters koffie? Zo kom je van die koffie verslaving af

4. Acupunctuur

Acupunctuur klinkt misschien heel eng, omdat deze behandeling behoorlijk wat naalden bevat. Maar het schijnt dus helemaal geen pijn te doen. Het heeft alles te maken met je energiebalans. Daardoor kan acupunctuur ervoor zorgen dat jouw hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwijnt. Misschien toch maar een keertje proberen dan? 

5. Melatonine

Melatonine is het stofje dat je lichaam aanmaakt waardoor je slaperig wordt. Want ook slaaptekort is een grote oorzaak van hoofdpijn. Probeer dus eens voor het slapen en pilletje melatonine in te nemen. Je zult merken dat je beter én langer slaapt. Onderzoek heeft aangetoond dat melatonine ook kan helpen tegen clusterhoofdpijn en migraine. En het is gewoon te koop bij de drogisterij! 

Lees ook: Dit moet je wel (en niet) doen om van een kater af te komen!

Bron: FEM FEMBeeld: Pexels