Beauty

Say what?! Deze alledaagse dingen zorgen dus blijkbaar voor rimpels!

We willen er liever nog even niet aan denken. Rimpels. maar het hoort bij het ouder worden en uiteindelijk ontkom je er niet aan. Gelukkig zijn er wel wat manieren waarop je diepe rimpels kunt vermijden. Maar er zijn ook een aantal dingen die je dagelijks doet, waardoor je op latere leeftijd toch rimpels krijgt. En dat wil je natuurlijk het liefst vermijden. Lees daarom maar snel verder, dan vertellen we je welke alledaagse dingen dit zijn. 

Lees ook: Zo maak je de bekende animal fries van In n Out

Door deze alledaagse dingen krijg je sneller rimpels

Het is best even schrikken als we je vertellen dat je rimpels kan krijgen door simpele dingen die je eigenlijk elke dag wel doet. Maar je kan er gelukkig wel op letten. En een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch?

Lees ook: Gezonde voedingsproducten die verassend veel calorieën bevatten

1. Lopen door de drukte

Woon je in een drukke stad? Dan hebben we geen goed nieuws voor je. In een drukke stad rijden veel auto’s, motoren en andere motorvoertuigen. De uitlaatgassen en chemicaliën die in de lucht hangen zijn echt niet goed voor je huid. Je huid gaat zich onbewust irriteren aan de stoffen in de lucht. Je huid wordt hier zwakker van. Wat gebeurt er dan? Je krijgt sneller rimpels! Tuurlijk kan je hier wel iets aan doen: een goeie skincare routine doet wonderen. Zolang jij je huid goed reinigt is er niets aan de hand.

2. Zwemmen

Wist jij dat chloorwater zorgt voor rimpels? Chloor zorgt er namelijk voor dat je huid uitdroogt. En een droge huid zorgt ervoor dat alles samentrekt. Niet echt ideaal dus. Je kan op vakantie ook eigenlijk veel beter in de zee zwemmen, dan in het zwembad. Ga je toch een dagje zwemmen in het zwembad? Doe daarna een vocht inbrengende crème op. Dan is je huid zo weer de oude uhm.. jonge! 😉

3. Het gebruik van je mobiele telefoon

Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon. Het is natuurlijk al bekend dat het niet al te best is voor je gezondheid. Maar je huid krijgt daardoor ook veel te voorduren. Vaak gaan we toch fronsen als we naar ons mobiel kijken. En daardoor krijg je toch sneller rimpels in je boorhoofd. En door het vele naar beneden kijken heb je ook meer kans op een onderkin. Dat willen we natuurijk niet. Dus minder vaak je mobiel gebruiken dan maar!

4. Suiker eten

En ook suiker eten is niet goed voor je huid. Het is natuurlijk allemaal heel lekker, koekjes, snoep, ijs, maar het is niet gezond. En het is dan ook een grote boosdoener van rimpervorming. Je collageen productie wordt namelijk verminderd. En dat stofje zorgt ervoor dat je er jong uit blijft zien. Hoe meer suiker je eet, hoe sneller je rimpels zullen verschijnen op je gezicht. 

Bron: NSMBLBeeld: Pinterest

Must reads 👀