Food

Oeps: Van deze snacks krijg je juist nog meer honger

Soms lijkt het wel alsof je de hele dag door kan blijven snacken. Je hebt een stevige lunch gehad, maar een uurtje later knort je buik alweer van de trek. Als je voor een gezonde snack wil gaan ga je misschien voor een rijstwafel, maar dit vult eigenlijk helemaal niet. Ook een stuk fruit lijkt soms niet te helpen. Hoe kan het toch dat je van sommige snacks juist nog meer honger krijgt? We hebben een aantal voedingsmiddelen voor je op een rijtje gezet die vaak niet goed helpen bij je hongergevoel.

Lees ook: Omg: met deze hack blijven je avocado’s wekenlang goed

Deze tussendoortjes helpen niet bij je hongergevoel

We herkennen het allemaal wel: af en toe even de voorraadkast plunderen omdat we na onze maaltijd alweer zin hebben in een snack. Maar er zijn simpelweg gewoon een aantal voedingsmiddelen waar je gewoon niet vol van raakt. En hoe komt dat? Doordat er niet genoeg vezels in zitten. 

Lees ook: Wow: Doe jij al mee aan de kampioenschap kaasfonduen!?

Kauwgom

Kauwgom is écht iets wat je moet ontwijken als je honger hebt. Als je namelijk gaat kauwen denkt je maag dat er eten onderweg is, maar helaas! Kauwgom werkt alleen tegen een slechte adem. Wel kan je een kauwgompje eten als je geen honger hebt, maar wel iets wil om op te kauwen.

Rijstwafels

Wanneer je net van plan bent gezond te eten krijg je opeens extreem veel honger. Dat komt door al die rijstwafels die je eet. Even lijkt het alsof je buik goed gevuld is, maar al snel zal je maag weer gekke geluiden gaan maken. Van rijstwafels krijg je namelijk weer heel snel opnieuw trek.

Wit brood

Als rijstwafels niet werken, dan maar een broodje, toch? Kies dan liever voor volkoren brood. Wit brood vult namelijk helemaal niet goed. Ook zitten er in witbrood heel veel suikers. Je krijgt dus even een korte kick, maar daarna zul je al snel merken dat je daarna eigenlijk snakt naar nog een broodje. Door witbrood te vervangen door volkoren brood, zal je merken dat je sneller vol zit. Volkoren brood bevat namelijk veel meer vezels en dat hebben we toch echt nodig om de honger te stillen.

Cornflakes

We horen het vaker om ons heen voorbijkomen. Mensen houden er niet van om vroeg op de ochtend al te gaan ontbijten. Als snelle optie kiezen ze dan vaak voor een schaaltje cornflakes. Dit is echter geen goed idee. Cornflakes zitten namelijk vol met suikers. Dat zorgt ervoor dat je weer snel honger krijgt. Kies daarom liever voor een bakje kwark met granola bijvoorbeeld.

Appel

Deze ga je misschien niet geoven, maar het is toch echt zo. ‘Een appeltje voor de dorst’, maar eindstand krijg je er alleen maar honger van. Een appel vult ongeveer vooor een halfuurtje. Maar daarna wil je maag eigenlijk meer. Dit heeft alles te maken met de suikerpiek die de appel je lichaam geeft. Maar daarna daalt deze alweer vrij snel. En dan lust je er nog wel een stuk of drie!

Fastfood

Soms hebben we gewoon effe zin in vette hap, ook wel bekend als fastfood. Loopt het water je al in de mond als je denkt aan een heerlijk groot burger menu? Dan moeten we je toch teleurstellen, want ook deze heerlijke burgers bevatten maar weinig vezels. Het gevoel dat je op ontploffen staat omdat je eigenlijk te veel hebt gegeten zal dus ook maar van korte duur zijn. Wel slim van dit soort restaurants, want de klanten zullen wel blijven bestellen. 

Smoothie

Je bent ze vast wel eens tegengekomen. Die lekkere smoothies en sapjes in de winkel. Maar pas wel op. Als je zo’n supermarkt sapje koopt is de kans heel groot dat deze heel veel suikers bevat. En nu hebben we het al een paar keer opgenoemd, maar we herhalen het nog even een keer. Van suiker krijg je honger. Daarom kun je beter zelf thuis een homemade smoothie maken. Dit vult jouw lege maag een stuk meer dan een zo’n supermarkt sapje. 

Crackers

Een cracker kan natuurlijk heel lekker zijn. Maar een cracker is eigenlijk hetzelde als een rijstwafel. Het vult je maag niet. Is je cracker belegd, dan zal het natuurlijk wel iets voedzamer zijn. Probeer daarom eens een cracker met een lekker plakje ham of een eitje erom. Super lekker, makkelijk en voedzaam! 

Energierepen

Energierepen, ja sure! Dat is natuurlijk gewoon grote onzin. Krijg je er energie van. Ja, dat wel. Alleen is dat wel tijdelijk. En deze energierepen zitten vaak vol met suikers waardoor je snel zult merken dat je alweer trekt hebt in een andere snack. 

Bron: fem-femBeeld: Pinterest