Love

Good to know: Door het toepassen van deze regel in je relatie blijf je sowieso langer samen met je partner

Liefde hangt in de lucht. Ben jij helemaal in love met je partner? Dan hoop je natuurlijk dat dat voor altijd zo blijft. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat jullie sprookje ook een happily ever after krijgt. Liefde is een bedrijf, je moet er samen aan blijven werken. De 5:1 regel is hier een voorbeeld van. Heb je geen idee wat we hiermee bedoelen? Lees dan snel verder, dan leggen we je het uit!

Lees ook: Wait, what? Je kan vanaf nu blind daten via Tinder!

De 5:1 regel

Jullie zullen vast heel vaak nadenken over de toekomst. Zullen jullie dan nog steeds samen zijn? Houden jullie dan nog steeds evenveel van elkaar? Een relatie goed onderhouden is niet altijd makkelijk. En na een ruzie is er echt wel een twijfel of je dit nog wel ziet zitten. Maar je moet natuurlijk wel moeite voor elkaar blijven doen. Daarom kan het zomaar een goed idee zijn om de 5:1 regel toe te passen in jullie relatie. 

Maar nu hoor ik je denken. De 5:1 regel? Nog nooit van gehoord! Maar geen stress, want het is eigenlijk best simpel. Als je jullie een ruzie of ander vervelend conflict hebben gehad, dat moet je partner vijf dingen doen die je weer vreugde brengen. Zo kunnen jullie ondanks de ruzie toch nog met elkaar lachen. Dit is ook een manier om je negatieve gevoelens even te parkeren. Je wordt weer helemaal zen. Een handige regel om eens toe te passen na een ruzie dus, succes!

Onderzoek naar ruziënde stellen

Er is onderzoek gedaan naar stellen die deze regel hebben toegepast in hun relatie. En wat blijkt? Relaties waarin stellen regelmatig ruzie maken met elkaar lopen sneller stuk dan stellen die weinig tot geen ruzie hebben. Je brein kropt de negatieve gevoelens namelijk op en laat deze vervolgens vallen als een bom. Hierdoor wordt iedere ruzie ook intenser. Blijf daarom zoeken naar de positieve dingen in je relatie. Op die manier kan je na de ruzie de 5:1 regel toepassen en verandert je humeur ook gelijk weer. 

Lees ook: De 2/2/2-regel gaat voor meer romantiek en spanning in je relatie zorgen

Voor iedere ruzie moet er vervolgens dus vijf keer iets positiefs gebeuren. Dan kan je de negatieve gevoelens laten varen, en voel je je meteen weer een stuk blijer. Meerdere stellen hebben al laten weten dat deze regel hun relatie heeft gered. Het is dus zeker de moeite waard om het uit te proberen.

Bron: fem-femBeeld: Pinterest