Beauty

Met deze handige tips kom jij van die vervelende pukkeltjes onder je pony af!

De pony in je haar is weer helemaal terug van weggeweest. Of je je haar nou los, in een staart, of in een knot draagt. Met deze haarstijl steel jij sowieso de show! Éen dingetje: als je je pony aan de kant schuift, kan het zijn dat je een voorhoofd vol met pukkeltjes hebt. Hoe kan dat nou eigenlijk en nog belangrijker, hoe kom je er weer vanaf?

Lees ook: Deze reverse hair washing trend moet je echt proberen

Pukkeltjes op je voorhoofd

Als je erover na gaat denken is het helemaal niet zo vreemd dat je af en toe wat pukkeltjes op je voorhoofd hebt. Je pony valt namelijk altijd over je voorhoofd en daarom hoopt vuil zich daar makkelijk op. Wat dacht je van shampoo resten of haarstylingsproducten? Dat blijft zich opstapelen op je voorhoofd. Dit kan dus ook verstopte poriën veroorzaken. Het is dus helemaal niet zo gek dat je af en toe last hebt van puistjes en pukkeltjes. Gelukkig is er ook een oplossing voor. En die gaan wij jou haarfijn uitleggen (haha) 😉

Hoe voorkom je dit probleem?

Het probleem ligt niet alleen bij de haarverzorging. Je moet namelijk ook niet vergeten om je huid minimaal één keer per dag te reinigen. Ga daarom voor een skin care routine die producten met een zuiverende werking bevat. Daarmee verwijder je het meeste vuil van je huid. Ook kun je een adapaleen gel gebruiken. Deze hoef je er niet af te wassen. De gel bevat retinoïden, dat zorgt ervoor dat je verstopte poriën weer helemaal schoon worden.  

Lees ook: Oeh lala… Tony Junior verrast volgers met nieuwe coupe!

Als je je gezicht helemaal vrij wil houden van puistjes, dan is het ook belangrijk dat je je pony, en de rest van je haar natuurlijk ook, goed verzorgd. Allereerst is het handig om te weten welk type haar je hebt. Is je haar nogal vettig? Dan kun je het beste een shampoo kiezen die dat tegengaat. En kijk eens of jouw shampoo deze ingrediënten bevat: zinkpyrithion, sleniumsulfide en ketoconazol. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de olie in je haar onder controle blijft. Vermijd ook zoveel mogelijk haarstylingsproducten in je pony. En de laatste gouden tip is: zorg ervoor dat je ‘s avonds voor het slapen gaan je pony uit je gezicht haalt met een haarband. Binnen no-time zul je al verschil zien. 

Bron: BeautifyBeeld: Pinterest