Health

Met déze gezonde snacks stil je de honger na een flinke work-out

Eens in de maand heb je zo’n dag waarop je besluit het roer om te gooien. Jij zal vanaf nu fit en gezond door het leven gaan. Je trekt je sportkleding aan en gaat al fietsend naar de sportschool. Maar eenmaal weer thuis aangekomen krijg je me-ga honger! Vaak pakken we dan een snelle snack, maar eigenlijk willen we gewoon een lekker stukje chocolade. Het is natuurlijk wel lekker, maar als je écht gezond wil doen kan je toch beter iets anders eten. Daarom hebben we een aantal handige tips voor gezonde snacks die je kunt eten na het sporten.

Lees ook: Eetdagboek van model Sanne Vloet

Je lichaam moet zich kunnen herstellen

Het is soms lastig om te bepalen wat nou echt goed is voor jouw lichaam. Je moet dus eerst uitzoeken wat echt ‘werkt’. Als je aan het sporten bent ben je natuurlijk druk aan het bewegen. Je traint de spieren in je lichaam. Het is daarom ook belangrijk dat je na het sporten ook goed je rust pakt. Anders kunnen je spieren beschadigen. Een goede maaltijd na het sporten kan daar bij helpen, het herstelproces kan hierdoor namelijk versnellen. Maar wat is nou eigenlijk een goede maaltijd na het sporten? Spoiler alert: het is geen zak chips of reep chocolade 😉

Wat eet je dan wel na het sporten?

De fanatieke sporters onder ons weten vast al dat eiwitten en koolhydraten erg goed voor je zijn na het sporten. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren zich weer snel en goed herstellen. Maar dat niet alleen, je spieren worden er namelijk ook sterker van. En daar doen we het natuurlijk allemaal voor. Ook koolhydraten zijn heel goed voor je na het sporten. Door het eten van koolhydraten wordt er namelijk glycogeen aangemaakt. Dit is de brandstof die ons lichaam nodig heeft.

Lees ook: We need it: Door deze activiteiten krijg je energie en kom je tegelijk ook tot rust

Benieuwd wat je dan wel kan eten na het sporten? Een lekker broodje ei bijvoorbeeld. Dan krijg je niet alleen eiwitten binnen, maar ook koolhydraten. Een bakje yoghurt of kwark is ook een goede keuze voor na het sporten. Verder is het ook een goed idee om een glas melk te drinken na je work-out. Daar krijg je namelijk sterke botten van. En als laatste kan je ook prima een lekker stukje rood vlees eten met wat lekkere groenten. Dat kan bijvoorbeeld als je gaat sporten voor het avondeten.

Bron: fem-femBeeld: Pinterest

Must reads 👀