Beauty

Good to know! Slapen met je haar los is heel slecht voor de gezondheid van je huid

Roos-Sanne

De een draagt zijn haar het liefst vast tijdens het slapen, de ander doet het liever gewoon los. Maar wat is nou eigenlijk beter? Er zijn al vaker discussies ontstaan over dit onderwerp. Maar het blijkt nu toch dat slapen met los haar ook heel slecht is voor je huid. Wij leggen je uit waarom 

Om deze reden kun je beter niet met los haar slapen

Sommige houden er niet van om met hun haar in een knot of vlecht te slapen. Toch schijnt het wel beter te zijn voor de gezondheid van je huid. Misschien toch maar eens proberen dan? 

Magneet voor viezigheid

Dermatoloog Dendy Engelman laat weten dat je haar eigenlijk een magneet is voor viezigheid. Uhm, bah! En als je ‘s avonds met je haar los slaapt en dit in aanraking komt met je huid, kan dat dus best voor wat pukkeltjes zorgen. Slaap daarom met je haar vast, dan heb je daar veel minder last van. Is het dan misschien toch het proberen waard? 

Moeilijke keuze

Voor je huid is het beter, maar voor je haar is het niet gezond om een knot in te doen tijdens het slapen. Het is dus eigenlijk een keuze die je zelf moet maken. Wat is belangrijker voor jou? De gezondheid van je huid of van je haar? Kan je niet kiezen? Ga dan eens slapen met een losse vlecht, dan heb je het beste van beide!

Klein tipje nog: slapen met nat haar is ook heel slecht. Ga daarom nooit meteen na het douchen slapen, maar droog eerst je haar nog even. 

Bron: CosmopolitanBeeld: Pinterest | @isabella__1