Celebs

Déze studie gaat prinses Amalia komend schooljaar doen!

Roos-Sanne
Amalia-eerste-schooldag

Nadat prinses Amalia vorig jaar cum laude van de middelbare school is geslaagd, heeft ze besloten een tussenjaar te nemen. Maar na dat jaar moet ze tóch weer een studie kiezen; en die heeft ze gekozen! Ook is ze al toegelaten, en weet ze zelf honderd procent zeker deze studie te willen volgen.

Amalia komt naar Amsterdam: dít gaat ze studeren aan de Universiteit van Amsterdam

She’s got the beauty and the brains! Ze heeft namelijk geen makkelijke studie gekozen.

Amsterdam

De prinses verhuisd vanaf de zomer dus naar Amsterdam, omdat ze hier gaat studeren. De studie die ze gaat volgen is Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Met deze keuze treedt ze niet in de voetsporen van haar vader en oma; die hebben namelijk allebei in Leiden gestudeerd. Maar dat Amalia in Amsterdam gaat studeren, komt eigenlijk wel heel erg goed uit. Haar nicht Eloise woont namelijk ook in Amsterdam! 

Voor deze studie is geldt een aanmeldproces en een selectieprocedure: iets wat Amalia allebei compleet doorlopen heeft. En ze is aangenomen! Dit betekent dat ze vanaf september in Amsterdam gaat wonen, en ze deelt haar kamer met een paar medestudenten. Dit meldt de RVD.

View post on Twitter

Geen verassing

Ondanks het een nogal pittige studie is, is het geen verassing dat ze voor deze studie heeft gekozen. In het boek dat Claudia de Breij over Amalia heeft geschreven, maakte de prinses al duidelijk dat ze – net als haar vriendje – een economische studie wilde volgen. En nu komt daar dus ook psychologie, politiek en wetgeving bij! Ze wil graag bachelor in Nederland behalen, om vervolgens haar master in het buitenland te halen. ”Ik wil graag twee jaar buiten Nederland zijn,” vertelt ze daarover.

Beeld: RVD

Must reads 👀