News

What? Love Island deelnemers mogen vanaf nu alleen tweedehandskleding dragen!

Heb jij je al aangemeld voor het nieuwe seizoen van Love Island? Dan hebben we nieuws voor je; mocht jij één van de volgende Love Islanders worden, hoef je geen compleet nieuwe garderobe aan te schaffen. Vanaf nu mogen Love Island deelnemers alleen nog maar in tweedehandskleding rondlopen!

Meedoen aan Love Island? Dan mag je alleen in tweedehandskleding rondlopen!

Love Island doet het vanaf nu even helemaal anders: je mag namelijk alleen nog maar rondlopen in tweedehandskleding als je meedoet aan het programma!

Fast fashion tegengaan

Het programma heeft deze beslissing gemaakt, met als doel om fast fashion tegen te gaan. De deelnemers van Love Island lopen natuurlijk altijd in de meest stylish kleding rond, en kleden zich vaak meerdere keren per dag om; van een shirtje met shorts, naar een bikini, naar een strandjurkje, naar avondkleding, alles komt voorbij. Hierdoor raken de kijkers beïnvloed om dezelfde items of soortgelijke kleding te shoppen, wat fast fashion stimuleert. Om dezelfde reden is er ook al eerder kritiek op het programma gekomen.

Justine Porterie, global head of sustainability bij Depop, heeft al vaker commentaar gegeven op het programma. Volgens haar is Love Island namelijk de grootste pleitbezorger van fast fashion, en moet er verandering in komen. En die komt er, heeft producent Mike Spencer bevestigd!

Lees ook: Deze Love Island stelletjes zijn nog samen!

Samenwerken met eBay

De Love Islanders lopen nu niet meer rond in de laatste collecties van onze favoriete stores, maar in tweedehandskleding. Hierdoor kunnen kijkers niet meer de precieze outfits van de Islanders shoppen, en zou dit fast fashion tegen moeten gaan. Mocht je nou dat ene topje tóch heel erg leuk vinden? Daar hebben ze een oplossing voor: Love Island gaat namelijk samenwerken met eBay. Als je een leuk item ziet die je héél graag wil hebben, kun je naar eBay of de Love Island app, en zoeken zij een duurzaam alternatief voor je. Hoe goed is dit initiatief?!

Bron: GraziaBeeld: Cosmopolitan UK

Must reads 👀