News

Omg! De Mona Lisa bedolven onder taart!

Schilderij De Mona Lisa in het Louvre heeft al veel te voorduren gehad. Er zijn meerde dingen met het schilderij voorgevallen waardoor er nu maatregelen zijn getroffen. Dit is maar goed ook, want er is nu een gekke bezoeker geweest die taart over het schilderij heeft gesmeerd en vervolgens met rozen strooide. 

Lees ook: Instagram vs. reality: deze hotspots op vakantie lijken véél mooier op Instagram

Ongelukjes met De Mona Lisa

Dit gekke taart incident is niet het enige wat De Mona Lisa heeft moeten doorstaan. In 1911 gebeurde er iets vreemds. Beveiligers van het museum kwamen erachter dat het schilderij niet meer aan de muur hing. Wat bleek? Een medewerker had het schilderij onder zijn shirt gestopt en is er na sluitingstijd mee vandoor gegaan. Twee jaar later dook het schilderij weer op. Ook is er ooit een bepaald zuur op het doek gegooid. Hierdoor is een deel van het schilderij beschadigd geraakt. Ooit is er ook een bezoeker geweest die een steen tegen het doek aan gooide. Na dit incident heeft het museum een glazen wand tegen het doek gezet, zodat dit soort ongelukken niet meer kunnen gebeuren. Later heeft een bezoeker het glas besmeerd met rode verf en heeft iemand een hete kop thee eroverheen gegooid.

Nu is er dus nog iets geks gebeurt. Een bezoeker heeft dus taart over het glas gesmeerd. Het blijkt dat de onbekende bezoeker eerst het schilderij wilde vernielen. Toen dit niet lukte besloot hij taart over het glas te smeren. Vervolgens strooide hij ook met rozen. Daarna werd hij door beveiligers tegen de grond gewerkt.

Een man verkleed als een oud vrouwtje

Dit incident gebeurde terwijl er veel bezoekers stonden te kijken. Via verschillende Tweets weten wij dat er een man was die zich voordeed als een oud vrouwtje. Vervolgens sprong hij uit de rolstoel om zijn aanslag op het schilderij in werking te zetten. Later riep hij nog wat vreemde teksten onder andere: “Sommige mensen proberen de aarde te vernietigen, denk aan de aarde!” Best eng als je dit hebt meegemaakt lijkt ons. Wie deze man was is nog onbekend.

Lees ook: Manifestatie: wat is het en werkt het nou echt?

Bron: ADBeeld: Pinterest