Beauty

No way: Volgens TikTok is iedere dag een shot olijfolie mega goed voor een egale huid

Op TikTok komen we achter de gekste dingen, zoals dat een bevroren komkommer helpt tegen acne en wat het geheim achter de zoetzure saus van de Mc Donald’s is. Vandaag kunnen we weer iets aan dat lijstje toevoegen, namelijk dat iedere dag een shot olijfolie met citroensap mega goed blijkt te zijn voor een egale huid. Huh, zou dat echt helpen? 

Volgens TikTok is iedere dag een shot olijfolie met citroensap mega goed voor een egale huid

Maskertjes, komkommer op de ogen en allerlei sapjes, wij dames proberen alles voor een egale huid… Maar nu blijkt dat je binnenkort wel kan stoppen me al die maskertjes, want volgens TikTok zorgt iedere dag een shot olijfolie met citroensap voor een perfecte huid. Zo beweren zij dat als je iedere dag een shot olijfolie op een lege maag neemt het de ‘muren’ van je maag versoepelt en de mobiliteit van de dikke darm geoptimaliseerd wordt en dat zorgt op zijn beurt dan weer voor een soepele stoelgang en spijsvertering… Mhmm, dat klinkt niet slecht! 

View post on TikTok

Of het echt werkt? 

We get it, ondanks deze TikTok denk je er tijdens het ontbijt niet zo snel aan om naast je glaasje jus ook nog even een olijfolie shotje naar binnen te gieten en dat is ook niet zo gek… Maar blijkbaar is olijfolie dus echt mega goed voor je. Zo bevat het onder andere ontstekingsremmende eigenschappen, ondersteunt het de groei van gezonde bacteriën en is het goed voor de hersenfunctie en bevat het stoffen die kunnen helpen om gezonde darmbacteriën af te wisselen en schadelijke bacteriën te verminderen. Deze stoffen hebben we nodig om onze verstandelijke gezondheid, goede energiefunctie en zenuwfunctie te ondersteunen.

Ondanks dit lijstje positieve eigenschappen zijn we er nog steeds niet helemaal van overtuigt of het echt zal werken voor een egale huid, maar je zou het altijd een keer kunnen proberen en mocht je nou niet zo enthousiast zijn geworden van een shotje olijfolie? Dan kun je olijfolie ook gewoon aan de dingen toevoegen die je op een dag eet. Dit heeft namelijk dezelfde positieve gevolgen en het is natuurlijk net even fijner om het als dressing op je salade te eten of bij een gerecht, dan ‘s ochtends bij je bakje yoghurt of bammetje pindakaas. Dus probeer wat voor jou werkt en mocht het echt niks zijn kunnen we gewoon weer terug naar de maskertjes, right

Beeld: Netflix