Films & Series

Guilty: Deze 10 Friends quotes heeft iedereen wel eens gebruikt!

Ondanks de serie al bijna 30 jaar geleden voor het eerst op televisie te zien was, is Friends nog steeds voor veel mensen hun comfort show. Daarbij zit de sitcom ook vol hilarische, herkenbare en iconische quotes. Wedden dat jij al deze quotes minstens één keer hebt gebruikt?!

Deze Friends quotes gebruik jij on the daily basis! 

Ja, ook jij! Let op: dit artikel bevat spoilers over afleveringen van Friends! Just in case je het nog niet gekeken hebt ;).

1. ”Oh. My. God!

Wanneer we Janice zien, is er een stemmetje in ons hoofd dat automatisch ”Oh. My. God.” roept. En aangezien veel mensen deze term ook dagelijks gebruiken, is de kans groot dat je hem minstens één keer als Janice hebt gezegd. Geef het maar toe!

2. ”I’m fiiiine

Remember hoe Ross reageerde toen hij erachter kwam dat Rachel en Joey aan het daten waren? Hij kwam er natuurlijk ook niet op een hele leuke manier achter, dus we snappen wel dat hij een bijzondere reactie had. Maar we hebben allemaal wel eens ”I’m fine” in een high pitched, squeaky stemmetje gequote, toch?

3. ”*naam* doesn’t share food”

We hebben allemaal geleerd in die aflevering waar Joey op date is met een meisje die telkens eten van zijn bord af eet, dat het niet erg is om je eten niet te willen delen. We zagen dat hij ”Joey doesn’t share food!” naar haar riep, en dat ze het toen niet meer deed! Waarschijnlijk heb dus ook jij deze zin wel eens – misschien met je eigen naam – gebruikt.

4. ”How you doin’?”

Dit is alles wat Joey hoeft te zeggen om een meisje om zijn vinger te binden. Wedden dat jij deze zin ook wel eens voor de grap – of serieus – hebt gezegd?

5. ”We were on a break!”

Hopelijk voor jou heb je dit nog nooit hoeven menen, maar je hebt deze iconische zin vast wel eens gebruikt ;).

6. ”That is brand new information!”

Weet je nog het moment dat Phoebe en Joey moeten doen alsof ze niet weten dat Rachel zwanger is, wanneer Ross het hun verteld? Phoebe riep, niet erg nonchalant: ”that is brand new information!”, en wij weten zeker dat jij dit ook wel eens hebt gezegd!

7. ”My diamond shoes are too tight”

Er was een bepaald moment waar Ross tussen twee vrouwen moest kiezen die hem allebei leuk vonden. Chandler, being the guy that he is, maakte de volgende opmerking: ”Two women love me. They’re both gorgeous and sexy. My wallet’s too small for my fifties, and my diamond shoes are too tight.” Jij hebt ook vast wel eens iets in dezelfde trant gezegd, met Chandler in gedachten ;).

8. ”He’s her lobster”

Na het hele ”we were on a break”-gedoe, is Phoebe nog steeds overtuigd dat Ross en Rachel wel weer bij elkaar komen. Haar reden? Kreeften paren altijd met dezelfde partner, en ze weet zeker dat Ross en Rachel ook voor elkaar gemaakt zijn. Dus hij is haar kreeft!

9. ”Could I be any more…”

Dit is misschien wel het meest iconische wat Chandler zegt in de show. En wij weten zeker dat jij ook wel is zoiets hebt gezegd. Could I be watching any more Friends?

10. ”It’s a moo point

In één van de afleveringen zei Joey – vol overtuiging – ”it’s a moo point”, in plaats van moot point, wat een Engelse uitspraak is om te zeggen dat het niet uitmaakt, omdat het niet relevant is. Maar Joey maakte er dus moo point van. Waarom? Het is niet relevant. Net als de mening van een koe.

Lees ook: Wait, what? Dit verdiende de cast van Friends per aflevering
Lees ook: Friends-fans opgelet! Je kunt nu een cruise boeken helemaal in het thema van jouw favoriete show

Bron: Harpers BazaarBeeld: Friends