Food

Wow: Doe jij al mee aan de kampioenschap kaasfonduen!?

Wij kunnen niet wachten om weer eens lekker te gaan kaasfonduen. Heerlijk, een stukje brood, een aardappeltje en verschillende groenten onderdompelen in de kaas. Het water loopt me nu al uit de mond! Wij hebben gelezen dat er een kampioenschap bestaat voor kaasfonduen! Wat deze wedstrijd inhoudt? Je moet verschillende soorten kaasfondue proeven. Nou, ik ga me alvast inschrijven!

Lees ook: Met deze sportmannen mis jij dit seizoen nooit meer een tenniswedstrijd

Je leest het goed; een wereldkampioenschap kaasfonduen!

Je hebt vast nog nooit eerder van deze kampioenschap gehoord. Maar het bestaat echt! De wedstrijd wordt gehouden in Frankrijk. Daar moet iedereen proberen de beste kaasfondue te maken, die jij ooit hebt gegeten. In totaal doen er 21 koppels mee die samen de strijd aangaan. Vervolgens in het aan de jury. Zij mogen de hele dag door lekker eten en de kaasfondue van de kandidaten proeven. Kunnen wij ons opgeven als jury!? Als jury moet je een fijnproever zijn. Je beoordeelt het eten op natuurlijk smaak, maar ook op aroma, geur, uiterlijk, textuur en hygiëne. Dat moet wel goedkomen hoor!

Helemaal hot en happening

Het is dus echt een heel ding in Frankrijk. Het is dan ook groter dan je denkt. Het is zelfs een heel evenement! Er komen al slecht 800 mensen op af om te kijken. Misschien hopen zij stiekem ook te proeven. Verder wordt er voor de wedstrijd nog 450 kilo brood ingeslagen, 220 kilo vlees, 300 kilo kaas, 500 flessen wijn en 250 grote bierflessen. Zo, daar kan je weer eventjes op vooruit. Het is dan ook echt een feestmaal van die Franse op tafel zetten!

Lees ook: In het nieuwe realityprogramma Love In The Jungle verleggen singles hun grenzen en daten ze in het oerwoud

Het kampioenschap kaasfonduen heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden in Frankrijk. Dit was een mega succes. Nu zou het in 2023 waarschijnlijk ook in Zwitserland gaan plaatvinden. Zie je het al voor je? Lekker kaasfonduen in de bergen. Hier moet je gewoon bij zijn!

Bron: fem-femBeeld: Pinterest