Celebs

SI Swimsuit komt met statement: bikinimodel met keizersnede litteken kan!

Roos-Sanne

In de modellenwereld gaat alles om het perfecte plaatje. En hoe hogerop je komt, hoe perfecter je ‘moet’ zijn. De eisen die tegenwoordig aan een persoon worden gesteld wanneer ze modellenwerk willen doen zijn insane. Maar Sports Illustrated Swimsuit brengt daar verandering in: zij werken nu samen met een bikinimodel die een keizersnede litteken heeft!

SI Swimsuit heeft krachtige primeur: bikinimodel met litteken van een keizersnede

SI Swimsuit deelt een krachtige foto van een bikinimodel die een litteken van een keizersnede heeft. We love to see it!

Body positive

Jong, slank, afgetraind en lang, dé eisen voor een gemiddeld bikinimodel. Hoewel steeds meer merken inclusiever beginnen te worden naar normale lichamen, in plaats van alleen ‘het perfecte lichaam’, zijn er nog steeds veel onzekerheden die in de modellenwereld – nog – niet volledig geaccepteerd worden. Zo ook littekens van bijvoorbeeld een keizersnede. Dit is iets waar veel vrouwen onzeker over zijn, en SI Swimsuit geeft hier aandacht aan!

Kelly Hughes

SI Swimsuit werkt nu namelijk samen met Kelly Hughes. Kelly staat helemaal voor body positivity, en is niet bang om haar lichaam te laten zien. Ze heeft op haar onderbuik een litteken van een keizersnede, iets waar veel vrouwen onzeker over zijn. Daarom is zij te zien in SI Swimsuit dit jaar!

”We zijn trots om samen te werken met Frida Mom, om alle moeders die keizersnede littekens dragen te vieren door Kelly Hughes te laten zien in SI Swimsuit 2022, de eerste vrouw die haar keizersnede litteken in de geschiedenis van tijdschriften laat zien!” schrijft het account van SI Swimsuit op Instagram. ”Laten we wat liefde geven aan al onze moeders om de kracht van het vrouwelijk lichaam en de schoonheid van het moederschap te erkennen!” Wat een geweldige, krachtige boodschap!

View post on Instagram
 

Lees ook: ASOS toont modellen met striae en littekens

Beeld: Instagram @kellyhues

Must reads 👀