Celebs

Heftig: Dave Roelvink voor het eerst openhartig over opname in kliniek door drank- en drugsverslaving

Soms lijkt het voor alsof onze favoriete influencers het perfecte leven hebben. Dit geldt ook voor Dave Roelvink: een leuke familie, een prachtige vriendin, zijn zoontje Dean, roem; het perfecte plaatje, toch? Waar we alleen niet bij stilstaan is dat ook zij moeilijkheden tegenkomen. Dave vertelt nu voor het eerst openhartig over zijn drank- en drugsprobleem, en zijn opname in een kliniek.

Dave Roelvink vertelt voor het eerst over verslaving en opname in een kliniek

“Drank en Drugs was mijn verdoving om niet te worden geconfronteerd met de werkelijkheid”, vertelt Dave.

Verslaving

Op Instagram doet Dave zijn verhaal over verslaving. ”Dat ik een hele wilde periode in mijn leven, daar verras ik denk ik niemand mee. Alleen wat bijna niemand weet is dat ik een hele lange periode geworsteld heb met een drank- en drugsverslaving,” begint hij. ”Ik heb me een hele lange periode ontzettend ongelukkig gevoeld. Ik ben heel ver van mezelf verwijderd geweest, ik heb de mensen om me heen pijn gedaan, verkeerde keuzes gemaakt. En gelukkig heb ik mezelf twee jaar geleden in de spiegel aangekeken en besloten dat dit zo niet verder kon.”

Waarom zijn verslaving precies is begonnen vertelt hij niet in detail, maar wel zegt hij erover dat het komt doordat hij natuurlijk op hele jonge leeftijd beroemd is geworden, en hij hier niet goed mee om kon gaan. Hij gebruikte drank en drugs om zichzelf te verdoven, zodat hij zijn gevoelens niet onder ogen hoefde te komen. Misschien dat hij er daarom zelf ook voor kiest om zoontje Dean vanaf nu buiten de spotlights te houden.

Hulp

Hij gaat verder door te vertellen dat hij hulp zocht voor zijn verslaving. ”Ik heb professionele hulp gezocht. Ik ben de kliniek in gegaan en gelukkig [was dit] met succes,” vertelt hij. Daarnaast vertelt hij ook dat hij heel dankbaar is dat wij als volgers zien dat hij de afgelopen jaren erg is veranderd, ondanks zijn volgers dit verhaal natuurlijk niet kenden.

Een jaar geleden besloot Dave dat hij ook andere mensen met een soortgelijk probleem wil helpen. ”Samen met Reda Saleh en Najib Amhali zijn wij een jaar geleden Recovery Mental Health Care begonnen, een afkickkliniek in Abcoude. Dit zijn wij begonnen omdat wij dit door willen geven,” vertelt hij erover. ”Het herstel dat ik heb gevonden is echt het mooiste cadeautje wat ik mezelf heb gegeven. Ik kan weer een goede zoon zijn, ik kan een goede vader zijn, ik kan een liefdevolle vriend zijn voor mijn meisje, en ik voel me bovendien ontzettend gelukkig. Verslaving is een verschrikkelijk groot probleem, en we willen daar mensen bij gaan helpen.”

Hij sluit zijn verhaal af met een oproep aan iedereen die worstelt met een verslaving om hulp te zoeken. ”Gun jezelf een kans om te herstellen. Dat kan eventueel bij ons, maar überhaupt: zoek hulp. Dat is echt het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven.” 

Bron: Instagram @daveroelvinkBeeld: Instagram @daveroelvink