Fashion

Dit zijn de meest iconische outfits die koningin Máxima heeft gedragen

Vandaag viert onze koningin Máxima haar 51ᵉ verjaardag! Naast dat ze onze koningin is, heeft ze natuurlijk ook nog een fantastische stijl: met elke gelegenheid ziet ze er weer geweldig uit. Ter ere van haar verjaardag zetten we vandaag al haar meest iconische looks op een rijtje!

Máxima is jarig: dit zijn haar meest iconische looks op een rijtje

En haar outfits zijn écht niet altijd zo duur als ze lijken; eentje uit deze lijst komt zelfs van de Zara! And we are here for it.

1. De kroning van Willem Alexander


Beeld: Pool + Getty Images

Op nummer één móét natuurlijk de prachtige, royaal blauwe jurk die ze droeg tijdens de kroning van Willem Alexander staan! Dit was een speciale gelegenheid, dus liet ze de jurk ontwerpen door Jan Taminiau, en neem maar van ons aan dat dit geen goedkope jurk was!

2. Bruiloft van Máxima’s broer in 2014


Beeld: Getty Images

Wauw! De jurk die ze in 2014 naar de bruiloft van haar broer Juan Zorreguieta en Andrea Wolf in Wenen droeg, is ook ontworpen door Jan Taminiau. Dit is misschien wel één van onze favorieten uit dit lijstje!

2. Prinsjesdag 2015


Beeld: Julian Parker + Getty Images

Ook de jurk die ze in 2015 op Prinsjesdag droeg is ontworpen door Jan Taminiau. Het is een bijzondere jurk, door de geborduurde bloemen en vogels die erop zitten. Dit zou geïnspireerd zijn door de Japanse kamer van Paleis Huis ten Bosch. And just look at it, dit is écht een prachtige jurk!

4. Geel broekpak naar werkbezoek


Beeld: Sam van der Wal + Getty Images

Bij een casual werkbezoek in Zeeland hoort natuurlijk een ‘casual‘ outfit ;). Dit gele broekpak komt van de Zara, dus ook voor ons is deze look lekker betaalbaar!

5. Opening Theater Zuidplein in 2020


Beeld: Patrick van Katwijk + Getty Images

Deze prachtige set droeg onze koningin twee jaar geleden naar de opening van het Theater Zuidplein op 16 september 2020. De set is van Oscar de la Renta, en is dus niet bepaald goedkoop. Maar het is wel een prachtige outfit!

6. Bezoek aan Zuiderpark Sports Campus, 2022


Beeld: Patrick van Katwijk + Getty Images

Last, but definitely not least hebben we deze prachtige outfit die ze dit jaar droeg tijdens een bezoek aan Zuiderpark Sports Campus in Den Haag. Waar haar volledige outfit van is, is onbekend, maar haar rok is van Roberto Collina. And she looks gorgeous!

Beeld: RVD - Z.M. de Koning

Must reads 👀