Lifestyle

Het is bewezen: mensen die spraakberichten sturen zijn irritant

spraakberichten-irritant

Je bent druk met koken, dus je hebt geen tijd om een berichtje te typen. Wat doe je dan? Een voicememo sturen natuurlijk! Voor jou is het makkelijk; je kan heel je verhaal kwijt zonder een lang bericht te typen. Helaas valt zo'n spraakberichtje niet bij iedereen in de smaak. Sommige mensen vinden het zelfs irritant. Oh no!

Spraakberichten sturen

Bellen is het ‘m’ gewoon niet meer. Daar krijgen wij allemaal een beetje paniek van. Waarom? Omdat we bang zijn voor de voicemail. Als je iemand belt om je hart te luchten en diegene neemt niet op, dan is het erg vervelend als je wordt doorgestuurd naar de voicemail. Je gaat toch geen heel verhaal inspreken om vervolgens pas later reactie te krijgen? Daarom zijn die spraakberichten ook zo handig. Je vraagt of iemand tijd hebt en wacht op een reactie voordat je alles gaat inspreken.

Toch vinden veel mensen het vervelend. Als je een spraakmemo stuurt, stuur je er vast niet eentje. Vaak stuur je er meerde achter elkaar. Ook krijg je niet één mooi verhaal opgestuurd. Degene die het berichtje inspreekt blijft vaak hangen bij één woord. En dat is gewoon hartstikke vervelend voor de luisteraar.

Lees ook:
Science says: één uur sporten staat gelijk aan een glas rode wijn drinken

Wat kan je hieraan doen?

Het is niet leuk als er niet op jouw berichtjes wordt gewacht. Maar je kan er natuurlijk zelf wel wat aan doen. Je kan proberen je spraakberichten zo prettig mogelijk in te spreken. Zorg voor een rustige omgeving. Dus niet op het station of fietsend door de wind bijvoorbeeld. Eigenlijk is het ook een regel om alleen een spraakbericht te sturen als de ontvanger dat ook terug doet. Anders wordt dit misschien irritant gevonden.

Als laatste willen wij je nog meegeven dat je het best even langs iemand kan gaan, of even kan bellen als je je verhaal kwijt wil. Dit werkt toch even lekkerder dan continu die spraakberichten.

Beeld: Pinterest