Lifestyle

De Mercurius retrograde is begonnen: dit merk je ervan

Het kan zijn dat je je de laatste tijd wat onrustiger hebt gevoeld dan normaal. Daar hebben wij de verklaring voor: de Mercurius retrograde is begonnen! Wat dat precies betekent, lees je hier.

De Mercurius retrograde: wat is het en wat merk je?

De Mercurius retrograde is begonnen! Wij leggen je uit wat dit precies inhoudt volgens de astrologie.

Wat is de Mercurius retrograde?

Oké, first things first. Wat is de Mercurius retrograde eigenlijk? Tijdens de Mercurius retrograde lijkt het alsof Mercurius achteruit beweegt. Dit is natuurlijk niet echt zo, maar als je vanaf de aarde naar Mercurius kijkt, lijkt het hier wel op. Dit geldt niet alleen voor de richting waarop de planeet beweegt, maar ook voor de energie die Mercurius met zich meebrengt.

Welke invloed heeft Mercurius?

Net als alle andere planeten, heeft ook Mercurius invloed op ons. Mercurius is één van de planeten die over ons heersen. Mercurius heerst over onze communicatie en manier van denken. Hoe communiceer je met een ander? En welke dingen vind jij belangrijk? Dit soort dingen bepaald Mercurius. Daarnaast heerst de planeet ook over je intellect en over de verbindingen in je leven. Tijdens de Mercurius retrograde kun je dus merken dat bepaalde dingen wat moeizamer gaan.

Wat merk je tijdens de Mercurius retrograde?

Voorbeelden hiervan zijn dat je bijvoorbeeld vertraging oploopt tijdens het reizen, je telefoon kapotgaat, je belangrijke berichtjes vergeet, et cetera. Maar misschien wel nog belangrijker: het kan je personal life flink overhoopgooien. Zo kunnen er bijvoorbeeld exen terug in je leven komen, ben je misschien gevoeliger, maak je van een mug een olifant of kan je niet meer helder nadenken. Om te voorkomen dat je door de Mercurius retrograde mensen kwijtraakt is het verstandig om je iets bewuster te zijn van de kleine dingen: meestal is het namelijk écht niet zo’n big deal als je denkt. Schiet dus niet direct uit je slof als er iets misgaat, maar blijf jezelf vertellen dat het niet zo erg is als het lijkt.

Lees ook: Dit is de volle maan kalender van het jaar (en wat een volle maan eigenlijk met je doet)

Bron: LindaBeeld: Instagram @kendalljenner