Food

Deze dingen mag je nóóit meer in de airfryer maken

De airfryer is een échte verbetering in de levens van velen van ons. Het is namelijk stukken gezonder dan de frituurpan, supermakkelijk in gebruik en je kan er de lekkerste gerechten mee maken. Maar er zijn ook een paar dingen die je er absoluut niet in moet doen; dit zijn ze!

Watch out: deze dingen mag je dus nooit in de airfryer klaarmaken!

Even een paar goeie tips voor je future airfryer gebruik: deze dingen mag je namelijk níét in de airfryer klaarmaken.

Spinazie

Het klinkt lekker makkelijk: spinazie in de airfryer. Maar dit is dus niet de bedoeling! Door de hete lucht zal de spinazie namelijk uitdrogen, wat het niet bepaald lekker maakt. Tenzij je van plan bent om spinazie-chips te maken, raden wij dit dus af!

Kip

Oké, om iets duidelijker te zijn: een hele kip. De kip is namelijk te groot voor het airfryer-bakje waardoor de lucht niet goed kan circuleren, en dan eindig je met een halfgare kip. Niet echt gezond óf lekker.

Steak

In principe kan je wel een steak maken in de airfryer, maar hij zal dan zeker niet zo lekker worden als wanneer je ‘m gewoon in de pan hebt gemaakt. Het kan dus wel, maar ook deze raden wij niet bepaald aan!

Nat beslag

Gerechten met nat beslag, zoals tempura, kun je beter niet in de airfryer maken. Dit soort gerechten hebben namelijk hete olie nodig, wat je alleen in de frituurpan hebt. Je eten zal dan dus nooit zo lekker knapperig worden als het uit de airfryer komt. Hiervoor kun je dus beter je frituurpan nog niet weggooien!

Rijst

Je voelt ‘m al aankomen: rijst moet natuurlijk gekookt worden in water. Hete lucht gaat dus precies niks doen! Daarom is de airfryer niet geschikt om lekkere rijstgerechten te maken.

Popcorn

Waarschijnlijk denk je in eerste instantie dat popcorn uit de airfryer een amazing idee is, maar helaas! Ook dit gaat niet werken. Dit komt namelijk omdat de airfryer niet warm genoeg wordt om de popcorn te laten poppen. Maar voor de mensen die geen magnetron hebben is er nog wel een andere oplossing: een pan op het vuur! Doe de popcorn erin en de deksel erop, and just wait. Niet veel later heb je de lekkerste popcorn ever!

Broccoli

In principe zou je broccoli wel in de airfryer kunnen bereiden, maar of het lekker is? Nope, broccoli wordt namelijk heel droog als je het in de airfryer maakt. Dit komt doordat broccoli niet veel vocht bevat, en de airfryer dus alle vocht eruit trekt. Voortaan gewoon in de pan bereiden, dus!

Bron: FEM FEMBeeld: iStock